13 juli 2010

Värmebölja!

Våra Karen Blixen-rosor blommar nu och dom är så fina så fina och doftar så gott
Himmel vad det är varmt! Vi fick rena Thailandskänslan i söndags när vi tillbringade hela dan vid vattnet på Rävskär. Dessutom brände jag mig rejält och det hör ju Thailand till det också. Den mörkröda färgen börjar dock lägga sig nu så jag har antagit en mer normal brun hudton. Hade det inte varit för att vi behöver en rejäl dos regn för att rädda växtligheten hade det inte funnits det minsta lilla att klaga på. Helgen har vi tillbringat hemma och i lördags fick vi "oväntat" besök av Pers gamla vänner Monica och Bosse. Dom stannade och grillade med oss på kvällen för att sen köra hem till Rottne för att packa bilen med loppisprylar. Söndagen skulle nämligen tillbringas i Ronneby Brunnspark på den gigantiska loppisen där.
Jocke var också hemma en runda, solbränd och smal! Annars har de senaste dagarna gått i ett ovanligt makligt tempo. Bara den obligatoriska dagliga vattningen har vi (mest Per) orkat ta i tu med. Ganska härlig nedtrappning inför semestern. Nu börjar vi tänka lite på vad vi behöver ha med oss på Islandsresan. Det känns konstigt med tjocka tröjor, regnställ och kanske till och med mössa och vantar när det är närmare 30 grader varmt här. Omvänt mot vad vi är vana vid om man säger så.....
Ljushuvud bland blommande kungsljus, hahaha
Idag var det flisning på gång av de i höstas hamlade pilarna på sjöslätten. Per skyndade sig dit direkt vi kom hem för att få ett par foton av själva flisningen. Så här såg det ut:
Flisning

Bara lite kvar...
Nu önskar vi oss lite regn, men vi tror inte riktigt på att det händer inom den närmaste tiden. I vilket fall är det bara tre dagar kvar till semester och det är värt att fira. HURRA!

Inga kommentarer: