10 augusti 2010

Öland

Det här var troligen den sista utflykten den här semestern. Nu har vi lite att pyssla med här hemma och sen har vi en rolig kräftskiva hos Sjöbergs att se fram emot innan vi börjar jobba igen nästa vecka. Men på Öland har vi varit idag och det är alltid kul och mysigt. Vi började med att inspektera ett tjusigt garage vid andra väderkvarnen från Skogsby. Imponerande! När vi ändå var där kollade vi också det blivande uterummet och stenläggningen nedanför. Där tycker vi nog att stenläggaren "skulle lagt en annan sten i mitten". Ett besök på Capellas Örtagård missar vi aldrig när vi är på Öland och även om vi blev aningen besvikna på årets installationer så var det mysigt och en och annan kryddplanta blev inhandlad (ananasmynta Linda!). Soliden blev det sen och nu hade det blivit riktigt varmt och skönt. Vi började med att fika.
Våfflor på Soliden
Där är naturligtvis otroligt välskött med mängder av vackra planteringar. Ren njutning att promenera runt där. Vi tror att nån kunglighet också var på plats för vi såg minst fyra beväpnade Securitasvakter och varför skulle dom varit där annars? I Himmelsberga hade varken Per eller jag varit på evigheter (+25 år) och hade nästan glömt hur där ser ut. Där var fint! Se bara:
Himmelsberga

Ölandshästar, Göingegetter, klematis och lagård med mossklätt vasstak i Himmelsberga.

Per har en viss dragning till halvnakna damer...denna bilden är från den holländska trädgården på Soliden, som förutom halvnakna damer även innehöll massor av olika rosor.
Innan vi körde hem igen stannade vi till på Ikea och handlade för 87 kronor. Vi kom alltså väldigt billigt undan den här gången. Nu ska vi kolla på en Beckfilm på TV 1000 Nordic. Go´kväll.

4 kommentarer:

Bo Klippvik sa...

Det var ju precis den mittenstenen som du, Lotta, tog med dig vid förra Ölandsbesöket. Så nu fick det bli som det blev.
Var ligger förresten Skogsvik?
/Bo

Per och Lotta sa...

Tusan också! Ska jag ta med mig den på lördag, så har du lite att pyssla med när ni kommer hem på söndag?
Och jag vet ju att byn heter Skogsby och inget annat. Förlåt för det fatala misstaget!

Anonym sa...

Ååh va fin du är i håret mamma!

Jo.

Anonym sa...

Tack Duvan! Jag är väldigt nöjd själv denna gången.