26 januari 2010

Skönhet kommer inifrån?

I går kväll var det syjuntedags hos Ingeborg. Att sy eller sticka var det inte tal om (OK, Karin stickade några varv för syn skull) för denna kväll skulle det bli skönhetsbehandling. Himmel! Ingeborg hade bjudit in en tjej från Mary Kay som skulle demonstrera sina produkter och se till att vi fick mjuka händer och slät hy. Sanningen är den att jag aldrig varit med på nåt liknande homeparty och det känns ju ganska obildat. Monica däremot är veteran på området och hennes sminkväska var minst lika välfylld med produkter från Mary Kay som konsulentens(!). Hon halade upp det ena skönhetsmedlet efter det andra så vi misstänkte att hon var i maskopi med självaste skönhetsgurun. Vi började med att smörja in händerna med tre olika preparat vilka även med fördel kunde användas till fötterna. Sen kollade Liselott (konsulenten) vilken färg på foundation vi skulle ha (jag är en typisk 304:a visade det sig) och vi fick också prova andra krämer för ansiktet. Minst fem tror jag och alla är helt nödvändiga om man vill se ung och rosig ut och det vill man ju. Så det så! Om man nu ville köpa hela detta oumbärliga set kunde man göra det för det facila priset av 3 600 kronor(!!!). Det var det ingen som gjorde. Enstaka produkter var det inte lika lätt att handla eftersom de olika krämerna samverkar med varandra och om man inte använder alla kan resultatet inte garanteras. Vi handlade några saker, det gjorde vi och vi bokade också tider individuell make up-rådgivning, gratis. Sen förväntas vi naturligtvis handla en massa smink. Karin och jag fick dessutom frågan om vi var intresserade av att bli konsulenter. Hahaha! Särskilt Karin ansågs var en naturbegåvning på området. Vi tackade nej. När Mary Kay hade åkt hem fick vi den godaste fisksoppan med ajvar relish och vitlöksbaguetter. Till detta testade dom som inte körde bil Gewurztraminer och Riesling. Tyvärr skrev jag inte upp namnen. Monica och jag smakade lite lite och det var gott! Mandeltårta fick vi till kaffet och så skrattade vi så vi grät. Vansinnigt kul helt enkelt!
Nästa träff blir på Karlskronas nya biograf. Om två veckor ska vi gå och se "It´s complicated", ett måste för alla kvinnor över 50.

2 kommentarer:

Ulla o Curt sa...

Förstår att ni hade en riktigt mysig tjejkväll. Kramar från oss

Jo. sa...

Ha ha ha ha ha!! Kan ni inte bli konsulenter! Hade varit å jävla kul. Plus att Sara och jag hade kunnat få massa gratisgrejer!