06 augusti 2010

Utflykter och lite arbete

Vi försöker att dela vår tid mellan trevliga utflykter i den närmaste omgivningen (10 mils radie ungefär) och trevligt arbete ute och inne här hemma. Hemarbetet blir betydligt trevligare om man varvar det med utflykter, så är det bara. Sanningen är den att vi legat efter med inomhusarbetet, eller helt enkelt struntat i det denna varma härliga sommar. I måndags tog vi emellertid itu med detta och har på drygt två dagar putsat alla fönster i huset. Och när man bor som vi finns det ungefär en miljon flugor som sätter prickar på fönstren och sen dör dom i fönsterkarmen. Dessutom är det hur enkelt som helst att slå två i en smäll om man tycker att det är kul. I onsdags tog vi ledigt och åkte till Ronneby Brunnspark tillsammans med Linda, Magnus, Leo och Isak. Ett väldigt fint utflyktsmål för både barn och vuxna. Naturum var en riktig höjdare så där tillbringade vi en god stund. Massor med roliga saker för barn att upptäcka och utforska. Lekplatsen var också fin.





En riktigt bra dag som vi avslutade med att grilla när vi kom hem.
I går åkte Linda och gänget tillbaka till Ytterön och vi fortsatte städandet både ute och inne........... Men idag har vi varit på utflykt igen. Vi startade med att besöka kyrkogården i Algutsboda och därefter den i Hovmantorp. Sen tänkte vi ta 11-kaffet på Morkullevägen, men där var som vanligt ingen hemma;-D. På Värendsgatan trodde vi inte att nån var hemma så där lämnade vi bara av en pelargonstickling utan att ringa på, men där var Annika hemma. Ja, ja. I Strömbergshyttan handlade vi en Hackman-stekpanna och sen drack vi kaffe och åt SIA-glass hos Monica Nilsson (Perrelli-mamman) i hennes kiosk. I Kosta handlade vi tre svart/vitrandiga kökshanddukar och inget mer. Jag hoppades hitta nåt märkesfynd bland kläderna men hittade ingenting. Lite synd, men samtidigt sparade jag ju dom pengarna... I Orrefors kollade vi på museet (som är fint), på glasbaren och så åt vi pannbiffmacka på värdshuset. I Boda trodde vi knappt att det skulle va nånting, men se det var det. Ingen sommarutställning av Kjell Engman, men väl en jättefin utställning som heter "Hemma hos Höglund". Vi har ju alldeles nyligen sett en utställning med Höglund-konst på Blekinge museum, så detta var en perfekt uppföljare. På dom andra glasbruken hade jag kollat efter en "glödlampa" av Ingegerd Råman utan att hitta nån, men i Boda hittade Per den. Vi valde den som på bilden är längst fram. Min tanke är att använda den stående i stället för lampskärm, men vi får se om det funkar. Återkommer om detta. I vart fall tycker jag att lampan är fantastiskt fin.

Sen körde vi hem, efter att först ha handlat en "Afrikas blå lilja" på Trädgårdsplantan i Rödeby. Nu tittar vi på DN-galan och har precis sett Christian Olsson göra com back i tresteg med tre hopp över 17 meter. Han är så duktig den pojken.

1 kommentar:

Ulla o Curt sa...

Synd att vi inte var hemma när ni var här. Vi var och lämnade Anton på hockyskolan och sedan stannade vi till på golfbanan men på lördag ses vi. Kram kram