29 juli 2010

Dags att åka hem

I morgon förmiddag kl 10 kommer flygbussen och hämtar oss utanför hotellet för att ta oss till Keflavik och flygplatsen. I morgon kväll vid midnatt är vi hemma i Torstäva igen (vi ska ju betala tillbaka de två timmarna vi har lånat också). Så fort den här veckan har gått! Inte så konstigt när man tänker efter, vi har ju verkligen utnyttjat tiden till 100 procent. Dagens utflykt till ön Videy blev inte lika långvarig som vi planerat för det har nämligen varit blåsigt och småregnigt i Reykjavik idag. Vi nöjde oss med att gå runt ön, plocka några stenar, kolla på fåglar och äta vår medhavda "Skyr". Skyr är en sorts yoghurt gjord på skummjölk och sen smaksatt med olika frukter eller kryddor. Riktigt god och typisk isländsk. På ett ställe stannade vi dock lite längre och
det var vid "Imagine Peace Tower". Denna skapelse är designad av Yoko Ono och tillägnad John Lennon. Egentligen ska man se konstverket mellan oktober och december för då "tänds" en laserpelare mot skyn. Den är tänd mellan John Lennons födelsedag i oktober till hans dödsdag i december + vid några andra speciella tillfällen, dock inte idag.

I fundamentet var dessutom ingraverat "Imagine peace" på flera olika språk. Väldigt vackert och jag kan föreställa mig hur fint det är med laserpelaren mot vinterhimlen. Det var faktiskt på gränsen till att jag fick tårar i ögonen. Per fotograferade fåglar också. Här kommer ett par exempel:
Silvertärna
Strandskata
Efter att ha varit hemma på hotellet en vända gick vi in till stan och kollade i affärer (Per köpte, som den sanne turist han är, en keps som det står Iceland på). Jag ville ha en T-shirt med en islandshäst men dom fanns bara i barnstorlekar (hahaha). Vi åt också smarrig hamburgare på Geysir Bistro och Bar och eftersom det var sista kvällen fick vi Irish Coffee till efterrätt. Nu ska vi packa lite och dricka upp det sista vinet och äta upp de sista baconchipsen, sen är det tillbaka till verkligheten igen. Eller nej förresten, vi har ju två veckor kvar på semestern! I vilket fall är vi eniga om att denna veckan har varit bland det bästa vi gjort i semesterväg!

1 kommentar:

Ulla o Curt sa...

Välkomna hem till Torstäva efter vad vi förstått en underbar resa. Så vackra bilder ser helt underbart ut!! Kram