17 juli 2010

Leos cykel och äntligen regn

Vi vaknade vid femtiden i morse av att det mullrade utanför fönstret. Sen kom regnet! Som vi väntat på detta välsignade vatten. Under dagens lopp har vi fått nästan 30 mm och redan nu ikväll märks det att växterna och gräsmattan börjar repa sig. Härligt! Annars har vi tillbringat dagen i Växjö med omnejd. Leo fyller fyra på lördag och eftersom vi inte är hemma då blev det firande idag i stället. Vi träffades vid en cykelaffär utanför Växjö där Leo skulle prova ut sin första tvåhjuling. Leo visste bara att morfar hade en överraskning, så det blev idel glada miner när vi klev in i affären. Isak var också glad nämligen och ville bestämt pröva alla cyklar. Cykelvalet gick som en dans.
Efter cykelköp körde vi till Kronobergs slottsruin, där Linda bjöd på lunch på restaurangen. Det hade slutat regna så vi kunde sitta ute och äta. Jättegott och mysigt!
                                    
Efter att ha kollat när ångaren Thor gav sig iväg på tur på Helgasjön tyckte Leo att det var dags att åka hem och testa den nya cykeln och så fick det bli.

                                       
Det gick riktigt bra att cykla tyckte Leo och när sadeln kommer ner två cm kommer det att gå ännu bättre. Sen blev det smarrig jordgubbstårta med fyra ljus som Leo blåste ut.
                                    
Efter att Leo hade vunnit över mig med 1000 miljoner - 3 (Leo hade alltså tusen miljoner poäng och jag hade tre) i ett nytt bollspel som Leo själv hittat på tyckte vi att det var bäst att åka hem.................haha. Det började regna i Tingsryd och sen regnade det nästan hela vägen hem. Det har varit en fantastisk kväll. vi har suttit ute och ätit räkor och avokado och rostat bröd och bara njutit av att ha hela semestern framför oss. Halleluja!

                                

3 kommentarer:

Kinga sa...

Önskar er en trevlig semeter och att ni får en toppenresa! Kram Kinga

Ulla o Curt sa...

Instämmer med att önska er båda en underbar semester både här hemma och på Island. Kram kram

Per och Lotta sa...

Tack för det båda två! kramkram!