23 juli 2010

Regn i Reykjavik...

...skulle vi kunna skriva en låt som heter, precis som Lisa Nilsson skrev en jättefin som heter "Regn i Rio". Fast vår skulle väl inte bli så fin förstås. I alla fall har det regnat här hela eftermiddagen, men tappra friluftsmänniskor som vi är hindrade regnet oss inte från att ge oss ut i det Reykjavikska "storstadsvimlet".
När jag nu tittar ut från hotellfönstret ser jag dock att regnet upphört och med lite god vilja kan man skönja en bit blå himmel över Atlanten. Vi har ett hus rakt fram och till höger om det är utsikten den som bilden visar. Till vänster ser man bara hav. Hit kom vi vid halv elvatiden i förmiddags isländsk tid (-2 timmar mot hemma) och då var det nästan soligt. Efter installation gick vi längs strandpromenaden mot centrum. Lite blåsigt, vilket syns i mitt hår, men inte kallt.

Ungefär halvvägs stötte vi på detta tjusiga konstverk.
Tjusig gubbe poserar

Efter en lagom stor pizzaslice på ett snabbställe tog vi backen upp till Hallgrimskyrkan, som är en modern skapelse (påbörjades 1950 och var inte helt klar förrän 1986). Ganska häftig eftersom den saknade varje spår av dekorationer förutom ett mosaikfönster.
Sen kom regnet. Eftersom vi inte var klädda för det gick vi tillbaka till hotel Cabin (det tar ca 20 minuter) för att byta kläder. Kringlan heter ett stort köpcenter som ligger ungefär en halvtimmes promenad från hotellet. Dit gick vi, för det är ju en fördel att strosa runt under tak ner regnet öser ner utanför. Och nu är vi alltså tillbaka igen och har ätit buffé i hotellrestaurangen. Vi orkade nämligen inte gå bort till centrum igen. Dels var vi uppe i svinottan och dels har vi säkert gått en mil så det fick räcka. Nu förbereder vi oss i stället för morgondagens bad i Blå Lagunen. Återkommer i morgon.

2 kommentarer:

lindamagnus sa...

Kul med Islands-bilder! Hoppas på fint bad-väder imorgon. Kram, Linda

Ulla o Curt sa...

Ser helt fantastiskt fint ut och i morgon hoppas vi på bättre väder också. Ha det fortsatt gott. Kram Ulla o Curt