16 april 2011

Köpenhamn dag 2

Som vi har gått denna dag. Minst två mil, kanske tre! Jag ska absolut mäta på kartan vid tillfälle. Vi startade med en rejäl frukost. Det blir ju gärna det när man bor på hotell. Dagens första etapp gick till Fisketorvet och den enorma gallerian med över 100 butiker.
Vi var helt eniga om att det var ett av de finaste köpcentrum vi sett. Jättestora ytor, ett fantastiskt akvarium, ett vattenfall mitt i rulltrappan och så alla butiker förstås. Inget  blev handlat dock, men vi fikade innan vi drog vidare till etapp 2, Frederikbergsparken. Vädret var inte riktigt lika snällt idag, det har varit mulet hela dan och lite duggregn emellanåt. Parken var som vanligt fin och det var fullt av lökväxter som blommade. Vi fick också se lite av elefanterna på zoo, men idag tyckte dom nog att det var lite för kallt för att bada.



Alldeles intill Frederiksbergsparken ligger Havesellskabets have och den gick vi också en promenad i. På vägen tillbaka till "stan" stannade vi i en skoaffär och jag hittade ett par vår/sommarskor. Snabbvända till hotellet och sen ut igen för pizzaslice och öl på café Illum. Jaa, sen har vi gått och gått ännu mer, i affärer och bort mot botaniska och tillbaka igen. Det känns i fötterna nu! Innan vi gick tillbaka till hotellet kollade vi in på "lilla Legoland", en nyöppnad Legobutik på Ströget. Där kunde man handla lösviktslego!
Kolla på bilden. Vi bor i ett "bibliotek", men tro för den skull inte att man kan se att läsa utan att ligga med halva kroppen på nattygsbordet(!). Visst är det konstigt att det nästan alltid är så dålig belysning på hotellrum?!

Dags att fundera på var vi ska inta kvällens middag.

Inga kommentarer: