25 maj 2019

Och så var vi på Malta!

Hade det inte varit för att Jocke flyttade till Malta i höstas skulle jag nog inte kommit hit. Per var här för 48 år och kunde konstatera att det inte var mycket som var sig likt. Men hotellet som de bodde på 1971 finns kvar så det var vi och kollade på i dag.

Per utanför hotell Preluna där han bodde 1971.

Entrén är densamma som då.
Vi landade här i går kväll och sammanstrålade med Jocke och hans kompisar Joel och Erik (som kom med samma flyg som vi) en stund senare, Hungriga var vi och Jocke hade bokat bord på en trevlig restaurang där vi åt god risotto som avslutning på dagen.
I dag har vi bara strosat omkring för att lära känna Sliema lite. Vi var ganska vilse i går kväll i mörkret och funderade på hur vi skulle hitta tillbaka till hotellet när vi väl gått därifrån. Allt är betydligt enklare i dagsljus! Nu vet vi exakt hur vi ska gå. Strandpromenaden är jättefin och det är ganska backigt när man går inåt land. Väldigt gamla byggnader varvas med väldigt nya.
Här en gata med äldre byggnader där burspråk och balkonger drog till sig vår uppmärksamhet. Så fina!
Här har Per med huvudstaden Valletta i bakgrunden och dit tänker vi ta oss i morgon. Med båten från Sliema tar det bara några minuter. Stan ser ju väldigt spännande ut så här på avstånd.

Lunch åt vi på en bar vid strandpromenaden. Grekisk sallad som var otroligt god.
 Per drack inhemsk öl till (Cisk, Malta´s finest) och jag drack vitt vin.
Efter lunchen mer vandrande och nu på andra sidan udden där Sliema ligger. Fin strandpromenad där också och vacker utsikt över havet.
Nu har min klocka passerat 24 000 steg och vår fötter behöver lite vila. Det är annars precis lagom varmt. Växlande molnighet och så där 25 grader.
I morgon är en annan dag och då återkommer jag säkert.

Inga kommentarer: