26 maj 2019

Valletta

Efter många timmars sömn och hemmafrukost (vi bor i lägenhet) var planen att vi skulle ta båten över till Valletta. Sagt och gjort. Himlen var mulen men det duggade bara lite lite när vi gav oss i väg. Varmt var det också så vi var lättklädda men hade i alla fall stoppat ner var sin tunn jacka för säkerhets skull.
Det började regna mer ihållande när vi var ombord på båten och när vi steg i land hade det börjat åska också. Så det första vi fick göra när vi travat upp för den långa backen till centrum av stan var att hitta nånstans att fika medan det värsta ovädret gick över.
Utsikt från caféet.
Efter en dryg halvtimme under tak hade det värsta ovädret blåst över och vi kunde gå ut igen. Valletta började uppföras i mitten på 1500-talet och stan består nästan bara av väldigt gamla byggnader och smala gränder. Väldigt backigt är det också. Vi hade tänkt besöka katedralen som ska vara helt magnifik inuti. Tyvärr måste män ha långbyxor för att få gå in (Per hade, på min inrådan, shorts på sig) så det gick inte. Får se om vi tar båten över senare i veckan. Det blir så mycket billigare när man är pensionär. Båtbiljetten kostade för oss 60-plussare 90 cent t/r mot 2,8 € för vanliga människor. Bra va!




När vi gått upp och ner för backar ett tag tog vi oss ner till "stadsmuren" med fin utsikt över Sliema och Vallettas hamn. Det är hamnen som syns längst bort på bilden hör nedanför. Många lyxbåtar där!

 Tjusig skulptur och fontän vid ett stor nybyggt torg. Nästan det enda vi såg som var nytt.

Nu är vi tillbaka på hotellet. Min klocka visar att vi passerat 17500 steg så här långt och dan är ju inte slut än. Vi får se vad som händer. Jocke har nämligen antytt att det kommer att bli nån sorts morsdagsfirande i kväll. Återkommer om det.

Inga kommentarer: