01 november 2008

Lördagsrapport

En fantastisk höstdag blev det av denna lördag trots att den började så kall. För första gången denna höst var marken täckt av frost när vi steg upp i morse. Per skulle nog inte hålla med om att det var i morse utan snarare i förmiddags.... Men vaddå? Vi är ju lediga! Skogen är ju, som de flesta vet, full av trattkantareller. På mindre än en timme hade vi både fyllt (kanske inte riktigt) våra korgar och fikat. Trattisarna var frusna när vi plockade dom, men helt OK när dom tinade i köksvärmen. Vi behöver inte plocka fler i år, det är säkert!
Dags att fixa lite höst- och vintermys för småfåglarna också. Det dröjde inte lång stund förrän det var fullt vid fågelbordet. Och så tror vi att vi kanske, kanske har sett en havsörn. Den största rovfågel vi nå´nsin sett landade i ett träd i trädgården. Den var så himla stor så även om jag måttar med båda armarna utsträckta skulle det inte räcka.... Varken Per eller jag kom på tanken att hämta kameran och vi hade antagligen inte hunnit fånga den ändå. Den gled alldeles strax iväg över fälten.
Så har Per bäddat in kronärtsskockorna inför vintern och så håller vi tummarna för att dom klarar sig. Denna sorten är egentligen inte perenn, men man kan läsa att vid gynnsamma förhållanden kan man få den att övervintra. Denna anordning tycker jag ser väldigt gynnsam ut, visst?
Alla helgon till ära har vi precis avnjutit kalvstek med trattkantarellsås och blomkålsmos. Australiensiskt rödvin därtill. Mumma!
Visste ni att man numera inte underkastar sig t. ex. ett beslut, nej man kastar sig under........ I alla fall om man ska tro vår drottning, denna mästare i det svenska språket. I bland tycker jag att hon skulle gjort som Lilian, struntat i att försöka lära sig överhuvudtaget. Fast det är ganska kul. God lördagskväll!

Inga kommentarer: