14 december 2008

Stockholm hela helgen

Man kan nog säga lite mer än hela helgen eftersom vi gav oss iväg redan på fredagsmorgonen. Med tåg! Och det var riktigt mysigt, utan förseningar och med medhavd fika som förtärdes när vi lämnat Alvesta med X2000. Johanna mötte oss på Centralen, inte för att vi är helt borttappade landsortsbor utan för att...jaa ändå helt enkelt. Det regnade i Stockholm, men det gjorde inte så mycket. Vi kunde ju hålla oss i galleriorna. Först blev det dock lunch högst uppe i Kulturhuset. När vi tröttnat på affärerna tog vi oss med tunnelbana och buss ut till Quality hotel Nacka alldeles intill Sickla köpkvarter. Vi villade bara bort oss lite. På kvällen var det fonuemiddag hos Johanna och Henke tillsammans med Jakob och pepparkaksgubben León. León har blivit så stor sedan i augusti och han pratar oavbrutet och han lurar sin farmor och Per så fort han får en chans. Jag måste förstås också berätta om skaldjursfonduen. Jätteräkor, pilgrimsmusslor, lax och diverse grönsaker stod på bordet. Till detta färskpotatissallad med körsbärstomater och tre olika såser. Min unge har blivit en riktig gourmetkock! Det var jättegott men León föredrog köttbullar. Lördag förmiddag var det samling vid Djurgårdsfärjan för transport till Skansens julmarknad. Ingen snö hade fallit på natten trots att det utlovats, men det var i alla fall uppehållsväder. Pepparkaksgubben León och hans farbror Henke på Djurgårdsfärjan.
Per tog en massa fina djurbilder. Jag hade svårt att välja så det får bli ett collage. Lägg särskilt märke till gråsälen längst ner i mitten. Vi blev helt förälskade i den allihop. På Skansen gick vi runt tills våra fötter var som isbitar! Då flydde vi in på Solliden och åt jättegod lunch.
Klockan fyra var det så dags för Per och mig att sätta oss till rätta på Vasateatern och avnjuta "Blommor av stål". Det kan ju inte bli annat än bra med sådana skådespelare! Men det var inte bara roligt utan sorgligt också, väldigt sorgligt. Men på nå´t vis, mitt i sorgen blev det ett bra slut. Lördagen var naturligtvis inte slut med detta utan vi hoppade på gröna linjen och tog oss till Medborgarplatsen och sen till fots hem till Hanna, Lars och Frank (Johanna och Henke var redan där) för en snabb glögg. Sen var det bord bokat på Sonjas Grek och där åt vi återigen utomordentligt god mat med rött vin till.

Kråkan (Frank) och hans pappa Mu (Lars) väntar på maten.

Nu är vi hemma igen efter ännu en tågresa utan förseningar. Bingo! Ett stor paket från Tasmanien väntade på oss. Bara tio dagar till julafton, då får vi öppna.

2 kommentarer:

Lisa Ulrica sa...

wow va fort det gick!

Borv sa...

Härlig och fin familj ni har. Skönt att er Sthlm-vistelse blev bra!

* Knäcken blev mycket god. Lagom knastirg, då jag inte vill ha den för seg :-) *

GOD JUL på er!

Kram

Henkan