21 maj 2009

Fler dagar som denna!

Nu blir jag tjatig, för jag vet att jag skrev nå´t liknande för inte så länge sen. Men det är bara så att inga dagar är så avstressande och mysiga som när vi trädgårdsarbetar. Och det har vi gjort idag. Att vädret dessutom har varit ljuvligt sommarvarmt och alldeles lugnt spelade också en viss roll. Vi har huggt kanter, rensat och planterat. Möjligen något våghalsigt har vi satt ut sommarplantor av aster, lejongap, tagetes, daggsalvia, kanna, trädkål och majs. Per har också satt ut squash och pumpor för inte blir det väl fler frostnätter denna vår(?!).I perennrabatten blommar våranemon, myskmadra och kantnepeta.Här är det nyplanterade som jag nämnde ovan. Syns knappt än så länge, men det kommer att bli fint.

Den grönvita funkian ser ovanligt pigg och frisk ut.Egenhändigt uppfödd (från frö) dubbel vit akveleja ska alldeles snart blomma för första gången.Vår nya stolthet Gunnera (Mammutblad). Ska bli spännande att se hur stor den kan bli i vår trädgård.Slutligen nyutslagen Signe Tillich (äpple).

Nu har vi ätit grillad flintastek på altanen för första gången i år och promenerat vår Trummenäsrunda. Och det bästa är att vi är lediga tre dagar till (Per fyra). Heja!

2 kommentarer:

lindamagnus sa...

Härligt! Och vad fint ni har gjort! Leo är jättefin i den goa luvtröjan han fick Lotta! Kram Linda & gänget

Ulla o Curt sa...

Jättefin trädgård som alltid!! Kanske ska ni öppna trädgårdsmästeri framöver!! Ha en skön helg och stor KRAM