29 november 2009

Helg i Hovet

I lördags förmiddag lämnade vi hemmet och körde till Hovmantorp. Denna helg var sedan länge vikt för besök hos Annika och Gert inkl en tur till Kosta. Och himmel va trevligt vi har haft det! Hos Annika och Gert äter man parisare på första advent. Det är en gammal tradition som Per är van vid sedan länge och som jag har fått nöjet att njuta av de senaste åren, så även denna lördag. Efter denna måltid körde vi till Kosta. Annika och jag lämnade männen åt sitt öde och tillbringade säkert två timmar i butikerna. Kul, kul! Det blev lite shoppat också och det bästa var en Tiger-kavaj till halva priset (dyr ändå i och för sig) som är helt sjukt snygg! Men jag fick hålla hårt i den för det var en dam som hemskt gärna ville ha just den och försökte säga att "är det verkligen rätt storlek till dig?" Nu är den min! Så här fint är det i Kosta och nedan syns glasbaren, Olsberg handlandes dyrt bröd och ansikten av Bertil Vallien.

På väg tillbaka så där tre timmar senare stannade vi till på Gerts jobb, "Ljuders nickelsilfverfabrik" och kollade på maskiner och grejer som dom tillverkar. Roligt, för det är ju inte var dag man ser en fabrik från insidan!

Tillbaka i det Olsbergska hemmet fick vi glögg ooch sen var det dags att laga middag. Och vilken middag sen. Sallad med bacon, avokado och blandade nötter till förrätt, älgkalvfilé(!) med hasselbackspotatis och rödvinsås till huvudrätt och så glass med hallon och vispgrädde till efterrätt. Kunde inte varit bättre! Sen blev det prat om ditt och datt och förstås en del om senaste, endast fyra dagar gamla barnbarnet Sixten. Annika var i Halmstad igår och inspekterade honom.
Idag har vi promenerat runt Hovet och sen hälsat på Anna och Mattias i deras nya jättefina hus i Växjö. Hos Linda och Magnus var ingen hemma så vi levererade det vi skulle leverera vid ytterdörren. Nu är det glöggpremiär här hemma och det första ljuset brinner.... Hektisk vecka väntar med två dagar i Malmö bland annat.
Så säger vi LYCKLIG RESA till Ulla och Curt som åker till Huay Yang i morgon.

1 kommentar:

Ulla o Curt sa...

Tur att vi hann med Kosta innan vi åkte man blir verkligen glad när man ser julstämningen där. Kramar