26 februari 2010

Föreningsmänniskor?

När en 63-åring och en 55-åring kommer in i ett rum och möts av orden: "Va roligt att det kommer ett par ungdomar", då förstår ni ju själva vilken ålder det var på det övriga sällskapet. Denna händelse ägde rum i går kväll när Per och jag var på Lyckeby trädgårdsförenings årsmöte. Inte nog med att vi va där, jag blev invald i styrelsen (hade blivit tillfrågad innan) och är nu sekreterare i denna ålderstigna förening. Per, hör och häpna, är ledamot av valberedningen (han känner ju så himla många här i trakten).Det blev årsmöte, kaffe med tre sorters kakor och sen föredrag av Bo Nilsson-Johnér från Torsås. Han visade bilder från sin trädgård inkl damm och rara växter. Lite drygt tyckte vi nog att det var, i synnerhet som föredragshållaren satt med ryggen mot åhörarna och att det var mycket prat bland dessa. Lite respektlöst faktiskt. I vilket fall ska det bli rätt kul att va med och föreningen ordnar mycket aktiviteter för trädgårdsintresserade och det gillar ju vi.
Just nu är vi glada över att det är helg, att det är plusgrader, att solen har skinit idag och att det märks att snön smälter. Det kan nog bli vår så småningom. God helg!

1 kommentar:

Ulla o Curt sa...

Förstår att ni njuter att få vara med i en förening med ett intresse som ni brinner för. Skönt att våren är på väg. Kramar från oss och vi önskar er också en finfin helg