14 juli 2011

Botaniska, Ostindiefararen och lite regn

Prognosen visade att det skulle börja regna strax efter tolv lunch, så här gällde det att smida medan järnet var varmt (det fortfarande var uppehåll). Planen var att hinna med både Botan och Ostindiefararen innan regnet började - och det gjorde vi. Det blev en stärkande promenad från hotellet till Nordstan (tar ca 50 minuter) och sen tog vi 4:ans spårvagn till Botaniska. Där var precis lika fantastiskt som vanligt. Se och njut:
Tropikhuset



Ett av få kvarvarande exemplar av Påsköträdet



 Orkidéer:



Så gick vi ut. Det kan inte bli vackrare!



Fortfarande upphållsväder och innan vi drog vidare till Stenpiren tog vi en fika i Botaniska Paviljongen. Per åt Budapestbakelse och jag prinsessdito. Mycket gott och mycket onyttigt, precis som det ska va på semestern. Vid Stenpiren ligger den fantastiska Ostindiefararen Götheborg.





När vi gick ombord började det småregna och sen har det faktiskt hållt på och dessutom tilltagit och det regnar fortfarande. Men, vi hann kolla runt både på och under däck och så avslutade vi med en Göteborgsöl i tältet intill. Nästa höst är det dags för Götheborg att segla ut igen. Då går färden till USA och Canada. Buss tillbaka till hotellet och sen buss till centrum igen där vi bokat bord på den italienska restaurangen Pasta +. Där käkade vi upp Jockes och Jakobs julklapp och det var supergott. Jag åt pasta med oxfilé, tryffel och champinjoner och Per åt pasta med frutti de mare. Vi avslutade med Irish coffee. Bussen hem till hotellet igen och nu är vi här.
Vi planerar en tur till stan igen i morgon innan vi kör hem. Hoppas förstås på uppehållsväder då.

Inga kommentarer: