11 juli 2011

León, igelkottar och småräkor

Vilken tur att vi häromdagen upptäckte att vi har en igelkottmamma och fyra ungar som bosatt sig under magasinet. Det var nämligen nåt som tilltalade León väldigt mycket. I torsdags kom Jakob, León och Jocke hit och Jakob och León har varit här sedan dess. Jocke stackarn kunde däremot inte stanna så länge för han har så mycket att stå i på sin semester med fester och tillställingar mest varje kväll. Redan i torsdags kväll kunde vi följa igelkottarna på nära håll.

Efter middagen tog vi en promenad till Trummenäs för bad och glass. Sen var det läggdags för León. Jakob, Jocke, Per och jag spelade två omgångar "När då då". Det är på nåt vis obligatoriskt. I fredags tillbringade vi större delen av dan i Brunnsparken i Ronneby. Det är så himla fint där. Jag glömde kameran och mobilbilderna blev inget vidare. Vi gick den fina promenadvägen förbi Doftträdgården och Japanska trädgården och sen var vi en god stund inne på Naturum. Vi fikade också på gamla Wienercaféet.

Motorcykeltur
Det fina vädret höll i sig, så på lördagen blev det Rävskär. Mest intressant var alla småräkor som man kunde fånga. León hoppade runt på stenarna större delen av tiden vi var där och även om han är en hejare på balansgång halkade han rejält en gång och blodvite uppstod. Många räkor fångade han i alla fall och inte en enda gång slant "räkmuggen" ur greppet. Alla räkorna släpptes ut i havet innan vi åkte hem för man ska inte döda djur säger León. Utom möjligen flugor och spindlar då...
På räkspaning



Ganska mycket blod kom det.
Förresten, Per och Jakob metade lite också, utan resultat.
Nu laddar vi för semester, som börjar med en Göteborgsresa som ska innehålla Botaniska trädgården, Trädgårdsföreningen, Haga och mycket promenerande här och där.

Inga kommentarer: