19 augusti 2011

Koustakis beach



Första dagen på Kreta har förstås gått i solens och havets tecken. Konstigt vore det ju annars. Vi har verkligen gjort som planerat, nämligen ingenting. Per var i den närbelägna Supermarket på morgonen och fixade bröd m.m. till frukosten. Vi var tidiga och kunde avnjuta densamma från vår altan, som ligger fem meter frrån poolkanten, utan att bli störda av nånting. Bruset från havet och vågornas slag mot stranden räknas bara som bonus vid sådana här tillfällen.

Härligt med andra ord.

I kväll har vi promenerat runt lite (jag med Garmin forerunner på handleden så vi vet att vi gått 3,94 km) och stannat vi en taverna och ätit. Jättegott med souvlaki och friterad potatis, bröd och tomatsalsa. Rött vin som smakade utmärkt drack vi till.

Nu ska vi sitta på altanen, planera morgondagen och måndagens utflykt till botaniska trädgården i Chania. Finns det en botanisk trädgård i närheten är vi där, var så säker! Kanske blir det ett kvällsdopp i poolen också. Det känns ganska angeläget när det fortfarande är 30 grader varmt i luften.

Inga kommentarer: