14 augusti 2011

Kräftskiva i Hovmantorp!

För tredje året i rad har vi varit hos Ulla och Curt och frossat i nästan precis nyfångade Rottnenkräftor.
 Precis som vanligt hade vi jättetrevligt och förutom kräftorna bjöd värdparet på en utsökt buffé med allahanda godsaker. Till skillnad från förra året när det var 26 grader varmt långt in på natten fick vi i år sitta inomhus för det var betydligt kallare. Men det funkade alldeles utmärkt.
Sangria med tilltugg fick vi när vi kom och då satt vi faktiskt på altanen (utan att frysa)
Pratade gjorde vi också förstås, mellan tuggorna och sörplandet, precis som vanligt. Kreta var på tapeten vi flera tillfällen. Sjöbergs och Klippviks har ju varit där nyligen och Per och jag ska alldeles snart åka dit. Precis nu slog jag upp retsina i Nationalencyklopdin och om denna urgamla grekiska dryck kan man där läsa följande. "Vitt vin som tillsatts 1-2% harts av strandtall (Pinus maritima) vilket ger den en terpentinarom. Retsina anses törstsläckande, men hartsets ursprungliga uppgift var att göra vinet mer hållbart. Metoden har antika anor". Det var väl ungeför som vi trodde.
Efter en god natts sömn fick vi först finfrukost och efter att ha testat Ullas och Curts hemmagym (gåband, sit up-bräda, hantlar m.m.) fick vi också kaffe och supergod blåbärspaj. Vi tackar och bockar å det varmaste!

Inga kommentarer: