02 mars 2015

Nyanlända

Tidig morgon på Kastrup och nu kväll i Funchal. Mulet, fågelkvitter och ungefär 17 grader så det är lite svensk vårkänsla. Vi bor suveränt fint på
som ligger precis vid havet och ca 2,5 km från Funchals centrum.
 
När vi  installerat oss på rummet tog vi en första promenad för att lära känna den närmaste omgivningen lite. Backe upp och backe ner. Det finns nästan ingen plan mark här. Väldigt grönt och massor av blommor och även blommande träd, men det får vi återkomma till. Hittills har vi bara förevigat en papegojblomma alldeles i närheten av hotellet.
 
Givetvis var vi också tvungna att utforska hotellet närmare och vi hittade både gymmet (som var jättefint och välutrustat) och den uppvärmda inomhuspoolen. Middag bestående av risotto för mig och pasta carbonara för Per blev det också på en närbelägen restaurang.


I kväll har vi gått in till centrum och nu börjar den tidiga morgonen ge sig till känna så det är snart dags att sova. I morgon tänker vi gå på informationsmöte och lära oss hur lokalbussarna fungerar så att vi lätt kan ta oss till alla parker och trädgårdar för det finns många här.

Inga kommentarer: