23 juni 2007

Midsommar!


Vi visste ju att det skulle bli regn, mycket regn. Och mycket riktigt småregnade det när vi styrde kosan mot Hovmantorp igår förmiddag. Men vi var beväpnade med regnjackor, gummistövlar och varma tröjor så det skulle väl gå. När vi kom fram till Annika och Gert regnade det ordentligt och midsommarstången var inflyttad i partytältet. Där var ett stort gäng samlat för att klä och smycka stången. Det gick så bra och en vackrare midsommarstång har väl knappast skådats! Eller? Någon dans runt den var det däremot inte tal om för regnet skvalade ner. (klicka på bilden för att förstora)



Efter utfört arbete var det dags för fika i gröngräset (inne i tältet på medhavda filtar och underlag). Kerstin, Annikas och Gerts granne, hade gjort den vackraste midsommartårta jag nå´nsin sett och den smakade lika gott som den var vacker, kolla bara! I tältet stannade vi en god stund och fikade och pratade och det var ganska mysigt med regnet smattrande på tälttaket............man måste vara flexibel!



Så var det paus till klockan sex. Vi hade tänkt oss att ta en promenad men det var det inte tal om. Annika och jag började dona med Janssons frestelsen, som såsmåningom skulle bli vickning. Per och Gert satt vid köksbordet med var sin konjak och kom med uppmuntrande tillrop............ Sen fick vi lax med Olsbergs premiärplockade nypotatis (se nedersta bilden) och hovmästarsås. Så gott och så midsomrigt! ....Och regnet fortsatte skvala...... En viss tvekan började infinna sig om det verkligen skulle gå att genomföra en utomhusfest (nästan i alla fall) i detta väder? Jo men, vid sextiden började folket droppa (haha) in på Joabssons gräsmatta där partytältet var placerat. Alla hade med sig diverse olika godsaker som hör midsommarbordet till. Nej, jag ska inte räkna upp allt, läsaren får använda sin fantasi och titta på bilderna. Till maten sjöngs det snapsvisor av alla de slag och vi sjöng verkligen allihop, ja, Per också hur bra som helst!


Och det slutade förstås inte regna förrän vid midnatt ungefär och när Stig kollade sin regnmätare visade den att det kommit 36 mm(!), så ni förstår hur blött det var! Kvällen avslutades med en promenad ner till sjön (Rottnen) och sen vickning på Annikas Jansson och en massa annat gott.
Efter hotellfrukost, promenad och fika åkte Per och jag hemåt. Vi körde via Johansfors och tittade in på glasbruket. Väl hemma blev vi grymt besvikna när det visade sig att det bara var sju mm i regnmätaren(!). Vi som så gärna velat ha regn! Men det är inte mycket att göra åt. Vi kunde i alla fall glädja oss över att våra potatis var lika fina som Olsbergs, se nedan. Vi har grillat och ätit nypotatis och sallad bestående av frisé, rädisor, gul lök och squash från eget land, så vi klagar inte på något sätt. Som avslutning blev det egna jordgubbar med vispgrädde(!)..........
God fortsättning på helgen//Lotta



1 kommentar:

Lisa Ulrica sa...

Oh, vad harligt gott, svenskt och Annika och Gertigt det ser ut alltihop... underbart! Och vilken tarta! Den slar min... otroligt med sant. kram tasmanierna