25 augusti 2008

Vi har en vinnare i stallet!

Tidig morgon på vår gårdsplan, regnet öser ner och fyra hästtransporter står redo att föra Anderssons fölgäng till Huseby för mönstring.Heja Jocke och Fredde som föder upp dom finaste hoppfölen! Vilken höjdare det var att följa dom och deras ston och föl igår. Jag fick de värsta nostalgiska rysningarna och Per tyckte det var spännande och intressant och när dessutom regnet upphörde när vi närmade oss Växjö blev dagen helt igenom varm och solig. Bara getingarna ställde till obehag för oss. Innan jag redovisar resultat från fölmönstringen vill jag varmt rekommendera ett besök på Huseby Bruk för den som har möjlighet. Helt fantastisk fint och välskött är det där! LAIZA A
brunt sto e Cartier 1148 u Arlene Alfavad Z e Arizona Alfarvad u Lovely e Landaris. Belönades med 45 poäng och klass 1.Lord Azzaro A
brun hingst e Lord Z 95233 u Cor de Nui (Wilma) e Cor de la Bryére u Venus VIII e Landmeister
Belönades med 46 poäng och klass 1.
OCH NU: THE WINNER TAKES IT ALL!
Kolla bara in Merlin, hur hon njuter av hela situationen! Flex A
brun hingst e Lord Z 95233 u Merlin e Damiro 95033 u Helma e Zeddam (känd hoppstam)
Denna coola kille gick till finalen, vilken han också vann med 49 poäng (4 nior) och därmed vidare till en av fyra riksfinaler den 6 september (Flyinge)! Himmel vad vi håller tummarna!
Denna duktiga bordercollietik fick vi se i aktion när hon vallade några tackor på ett fält vi sidan om fölmönstringspaddocken.
Sen var det ju Leo då. Han fick absolut 60 poäng av 60 möjliga för att han är så söt och glad! Han och hans mamma var med oss en stund i Huseby och sen hade vi nöjet att äta en supergod GI-middag i köket på Jupitervägen. Leo hann då visa sin nya säng, bjuda oss på kaffe och få en och annan bok läst.

Inga kommentarer: