09 augusti 2009

ISAK JULIAN

Nu har han fått sitt namn på riktigt den lille godingen Isak. Han var absolut den duktigaste av alla när det var dags för dop igår i St Sigfrids kapell i Växjö. God och glad och enastående söt rakt igenom hela cermonin. Han fick dessutom sin alldeles egen dopgudstjänst. Kapellets huvudperson helt enkelt. Vi började med att sjunga psalmen "Måne och sol" (nr 21). Linda läste tackbönen och faddern Peter läste evangeliet om Jesus och barnen. Carina, som också är fadder, höll Isak och han var så nöjd och glad. Magnus och Leo hjälptes åt att hälla vatten i dopfunten och Max tände dopljuset. Dopcermonin avslutades med "trygga räkan" som sig bör. Ja, vi sjöng en psalm till, men jag kan inte komma på vilken det var, antagligen för att den var okänd för mig. Linda, du kan väl uppdatera.Efter dopgudstjänsten samlades vi hemma hos familjen Ungsten/Eriksson där det bjöds på jättegod pajbuffé. Kerstin var kocken och lax- och spenatpaj, västerbottenpaj och köttfärs- och olivpaj smakade så gott. Per bidrog med yoghurtbaguetter och så hade vi egna tomater med oss. Linda hade gjort en riskrisptårta (och det är ju alltid supergott) som vi fick till kaffet. Vädret kunde verkligen inte ha varit bättre. 25 grader varmt och strålande sol. Fotbollsmålet som Leo fick i födelsedagspresent kom väl till pass och alla barn höll mest till på gräsmattan och gjorde det ena målet efter det andra.

Naturligtvis var det presentöppning också och tal hölls av både farmor och farfar och av morfar. Leo tyckte det var jättekul att öppna paket! Och Isak, han bara log hela tiden. Mycket lyckat kalas!

Idag har vi målat mest hela dagen, i gassande sol. Nu är snart verandan också klar. Ett par dagar till... I morgon börjar sista semesterveckan för den här gången.

Inga kommentarer: