29 maj 2010

Heldagsvandring i Köpenhamn

Vi är ganska ihärdiga när vi sätter den sidan till. Planen för dagen var Frederikbergsparken, Christiania och Botaniska och precis dom ställena har vi också varit på. Lite trötta fötter men annars är det bra. Nu vilar vi lite med salta kex/pinnar och rödvin från Frankrike. Sen blir det middag nånstans. Vi har bestämt oss för att gå från centrum i kväll för vi upptäckte under dagen att det finns fullt med restauranger åt "andra hållet", alltså mer åt Zoo till.
Här kommer en kort sammanfattning av dagen så här långt:
Hägrar i Frederiksbergsparken. Vi trodde nästan att dom inte var verkliga först för dom rörde sig inte alls till att börja med. Men dom var garanterat levande och så fina.
Nästan det roligaste på hela dan var de badande elefanterna. Frederiksbergsparken gränsar till Zoo och på Zoo har man alldeles nyligen byggt ett nytt elefanthus/park. Vanligtvis brukar jag tycka att det är ganska deprimerande att se "djur i bur", men det nybyggda elefantområdet på Zoo var väldigt fint och elefanterna såg faktiskt ut att njuta av att bada i sin fina "pool". Riktigt kul att se!
Nu har vi sett Christiania också. Per hann ta ett par bilder innan vi fick klart för oss att där fick man minsann inte fotografera. Kanske för att det fanns många kiosker där det såldes grönaktiga "chokladbitar"?
Stans bästa utsikt hade man från tornet i "Vor frelseres kirke" i Christianshavn. Inget för mig, men Per strävade upp för alla trapporna och fick fina bilder på stan från ovan.
Eftermiddagen avslutade vi med vin/öl vid Fruetorvet. Som synes var det lite kyligt. Tur att det finns fliesplädar. God lördagskväll!

1 kommentar:

Bromans i BA sa...

Ojojojoj va mysigt ni har det.