09 maj 2010

Tappra cyklister trotsade regn och rusk!

Lika tveksamma som Per och jag var mitt i natten mellan fredag och lördag när regnet smattrade på taket, lika tveksamma var Annika och Gert på lördagsmorgonen när samma regn hade nått Hovmantorp. Men när vi försäkrade att det nästan inte regnade alls här bestämde vi att Bräknetrampen trots vädret ändå skulle genomföras. Vi gjorde det också, tillsammans med ett par hundra andra tappra. För inte var det varmt och skönt utan sanrare kallt och ruggigt. Regnade gjorde det dock bara de första och sista fem kilometrarna, så det var OK. Och sen är det ju så himla fint längs Bräkneån. Vi fikade vid Skomakaretorpet precis som förra året men denna gången satt vi inomhus och det var skönt. På tillbakavägen stannade vi till vid en smågrisgård och Per, som var den ende som gick in i svinstallet lyckades få se en liten griskulting födas. Vi hade gjort matsäck som skulle förtäras i Hoby Ekebacke efter turen hade vi tänkt. men då regnade det så pass att vi valde att köra till Galtsjön där vi visste att det fanns en rastplats under tak. Vi åt goda mackor och drack öl till det. Sen drack vi kaffe med Annikas uppochnervända toscakaka och det var också gott. Men ack vad vi frös!
Vi körde hemåt ganska omgående efter maten och sen blev det varm dusch för alla. Middag och sen faktiskt en promenad till Trummenäs när vi kände oss tillräckligt upptinade. En massa prat förstås och så kollade vi på lite bilder från vår Romresa och på Jesses film från WA.
Idag har vi trädgårdsjobbat lite och Per har satt upp humlestörarna, så nu är det bara själva humlen som saknas, men plantorna ska komma på plats nästa helg. Dags att se om naglarna inför arbetsveckan.

1 kommentar:

Lisa Ulrica sa...

trots rusket later det otroligt mysigt!