22 maj 2010

Trädgårdspyssel i hänryckningens tid

Trevlig pingst önskar vi alla till att börja med! Om ni nu kommer ihåg att det är pingstafton idag? Konstigt att denna helgen liksom försvann när vi blev av med den lediga måndagen. Icke desto mindre är det pingstafton och vilken fantastisk dag det har varit! För första gången i år har jag haft shorts på mig och vi har premiärgrillat och suttit ute och ätit. Äntligen! Och så har vi ägnat större delen av dagen till trädgårdsarbete.
Blommande bigarråträd

Om man tittar noga ser man i bakgrunden ett alldeles nyuppfört vindkraftverk

Per med nysatta tomatplantor i växthuset och så alla småplantor som ska ut i rabatterna

Och så jag i perennrabatten

Vi har haft ett par oroliga dagar också. I torsdags fick Wilma tvillingföl (det är ovanligt hos hästar) varav det ena var dödfött. Bara det är ju sorgligt, men ännu värre var att Wilma fick hög feber och mådde riktigt dåligt. Veterinären var här hela kvällen i går och det blev stark antiinflammatorisk medicin i dropp och livmodersköljning. Desto större var glädjen när veterinären kom tillbaka i morse och kunde konstatera att febern gått ner och att pulsen var normal. Nu i kväll fick mor och dotter komma ut i hagen en liten stund och allt ser väldigt normalt och bra ut även om ungen är pytteliten. vi håller tummarna för att det ska gå jättebra i fortsättningen.

Dom andra hästarna äter kvällsmat och längtar efter sommarbetet på andra sidan vägen. I morgon kanske?
Vi avslutade vår "arbetsdag" med att springa en runda och det var varmt....men vi var ändå ganska nöjda. Och sen har vi som sagt grillat. Det blev marinerade karréskivor med rostade rotfrukter och creme fraiche med ajvar relish och sweet chili. Australiensiskt rött (Killawarro) till det smakade perfekt. Nu är det popcorntajm!

Inga kommentarer: