26 mars 2014

Sista dagen i Cairns

Så börjar hemresan närma sig och vi just bokat buss till flygplatsen i morgon.
Om vi bortser från att det kunde regnat något mindre under de här dagarna har vi haft en härlig vistelse. Både i går och i dag började vi dagen med en rask promenad längs strandpromenaden (i regn som upphörde efter ett tag). I går blev det totalt en dryg mil med elvaölspaus på mitten. I dag 8,9 km med mangosmoothiepaus . Här kommer lite bilder från dagens promenad

Strandpromenaden vid lågvatten

 

Ett av utegymmen



The Lagoon, enda stället man fick bada på grund av krokodilerna som eventuellt kan förekomma i havet. Varningsskyltar på flera ställen.

Mera "Lagoon"
Per har flera gånger försökt fotografera de vita kakaduorna utan att lyckas. De både flyger högt och sätter sig högt upp i träden. Men i dag fick han några väldigt fina bilder. Överhuvudtaget har vi många fågelbilder bland alla, över tusen tror jag, foton.
I dag har vi lyxat till det lite och ätit lunchsallad på en av våra favoritrestauranger, Al Porto, som ligger precis vid hamnen. De flesta elvaölen har intagits där. Övriga dagar (utom utflyktsdagarna) har vi handlat frallor och pålägg och ätit lunchen ”hemma i köket”. Frukosten här är enklast tänkbara, flingor/müsli, mjölk, juice, rostat bröd, smör och marmelad, men det har varit alldeles tillräckligt i värmen och den 80-procentiga luftfuktigheten. Intill köket finns också möjlighet att tvätta och tumla sina kläder, en möjlighet som vi utnyttjat ett par gånger. Väldigt praktiskt.
Mangosmoothie på Al Porto

Det där med läslampor är inte hotell i allmänhet särskilt bra på och i synnerhet inte The Balinese. Här har Per riggat för att kunna läsa i sängen!
Vår balkong och trädet utanför där en "Flygande räv" hälsade på nästan varje kväll och åt av frukterna. Lite läskigt tyckte jag för de är stora de där fladdermössen... Per tyckte förstås att det var jätteroligt!
Nu sitter vi på Honkongs flygplats och väntar och väntar. Tur att det finns gratis WiFi här så vi kan fördriva tiden med något. Det är nämligen fortfarande fyra och en halv timmar innan flyget går. Flygtiden är 13,5 timmar till Heathrow så det tar en stund. Sen är det ett par timmars väntan i London innan flyget till Köpenhamn och sen är det bara tåget hem....Beräknad ankomst till Torstäva: ca 17 på fredag eftermiddag. Det har varit en fantastisk resa så det är det värt!

Inga kommentarer: