22 mars 2014

Tillbaka till Tasmanien del 2

Nu är det fredag och det är dagen efter hemkomsten från utflykten till Dophin Sands. Vi är bara ”hemma” hos Kim och Peter hela dan och det är mysigt. Bara att lyssna på alla främmande ljud, fåglar och insekter är ganska spännande och exotiskt. Att Max dessutom kom tjoande att det var en orm i källaren gjorde ju inte saken sämre, inte för Per i alla fall. Jag hade gärna varit utan den upplevelsen! Ormen försvann emellertid utan att Per fick se den och det var ju i och för sig synd. En wombat kom promenerande in genom grindarna och den visade sig ha ”bott” i en inhängnad hos Kim och Peter några veckor tidigare men rymt därifrån. Nu tyckte han väl att det var dags att komma tillbaka.
Dags att packa ihop våra pinaler för på lördagen var det dags att åka till ”The Block” där vi skulle övernatta innan den fortsatta resan till Cairns. Anledningen till att vi flyttade på oss var dels att vi skulle få se lite mer av Lisas och Jesses ägor och blivande hem och dels för att det är mycket närmare till flygplatsen från Lilydale. På lördagskvällen bjöd Lisa oss (bara Per och mig) på middag i Launceston och efter det var vi på en dansföreställning, ”The hall is my heart”. Vi var på en indisk restaurang (Lisas och Jesse favorit) och åt jättegott. Föreställningen var också trevlig även om Per och jag hade vissa problem att förstå handlingen.
Per och jag skulle sova i campingvagnen och den var riggad och klar innan vi åkte till Launceston. Under tiden vi var borta hade det börjat regna våldsamt och hela natten smattrade det mot tälttaket och även om vi hade det helt torrt därinne och en elektrisk madrass för att hålla värmen kändes det lite ovant. Många ljud i skogen!
Dags att säga tack och farväl till familjen Eastman för denna gången. Lisa, Max och Pixie skjutsade oss till flygplatsen och sen vet ni ju fortsättningen. Vi skickar tusen tack till Lisa & Co för att ni tog så väl hand om oss och för allt roligt som vi fått vara med om!


Här sov vi sista natten i Tassie

Lisa bäddar åt oss med elektrisk värmemadrass

Urskogen

Pelle är cool (bilden arrangerad av Jesse)
Födelsedagsmiddagen hos Kim och Peter
Max kan äta och hoppa samtidigt!



Kims och Peters kök

Dammen i Kims och Peters trädgård

Det fina huset från trädgårdssidan

En av Kims många suckulentplanteringar

Lisa och Pixie hemma hos sig

På Eastmans djungelstig

På samma stig

Maken poserar i bränt jätteträd
Jesse och just tillfångatagen wombat

Per, Pelle och Dino vill också var med på bild!
 
 

Inga kommentarer: