07 mars 2014

Många mil hemifrån!
















Efter ungefär 50 timmar på resande fot varav 5 timmar sovande var vi framme på City Hotel Enterprise i Sydney vid ettiden på eftermiddagen. Ordentligt trötta med andra ord, men det funkade ju inte att gå och lägga sig så tidigt. Vi gick en promenad längs en gata som vi bedömde som säker i det avseendet att vi utan problem skulle hitta tillbaka till hotellet. Vi gick till the Rocks, som ligger alldeles bredvid Operahuset, men var absolut för trötta för att fortsätta dit. I stället stannade vi vid Lord Nelson brewery och tog en öl (Victory bitter) och det var kallt och gott i värmen. Dagen avslutades sen med en chicken burger på en restaurang som jag inte minns namnet på. Då var klockan halv sju och jag lovar att klockan sju sov vi!
Fjorton timmar senare vaknade vi abrupt av att telefonen ringde och det var Lisa som hälsade oss välkomna till Australien.  Tack för det!
Frukost på ett litet ställe på King´s street som heter "Good Life" bara runt hörnet från vårt hotell.  Gott med scrambled egg och rostat bröd. Efter det var vi redo att gå till ”Royal Botanic Garden” och naturligtvis till Operahuset. Hela dagen har gått åt till detta och Per har nog tagit så där 50 bilder på Operahuset och dubbelt så många på alla rara växter i botaniska trädgården. I kväll har vi ätit grillad biff på en japansk restaurang på York street. Klockan är nio och det är dags att sova igen och i morgon räknar vi med att jetlagen har gått över.
Ovanstående skrev jag första kvällen i Sydney och nu har det gått några dagar sedan dess. Vi har i dag kommit till Lisa och Jesse och alla barnen. Härligt att komma hit efter dagarna i storstan. Jag får återkomma med rapport från Sydney. I kväll ska vi äta middag tillsammans med Kim och Peter. Som tur var är också Cindi kvar en natt till så vi får chansen att träffa henne lite också.  Nu är det absolut dags att sluta.

Inga kommentarer: