24 december 2006

GOD JUL fran Tasmanien!


Vi ar har nu efter en verklig mastodontresa! Men tiden gick sa fort trots en del vantetid bade i Singapore och Melbourne. Singapore's flygplats var otroligt stor, som en hel stad och dar fanns verkligen massor att titta pa. Och vilket mottagande vi fick pa Launcestons flygplats sen, se bara pa bilderna!!! Vi hann inte mer an kliva av planet forran jag fick den ljuvligaste lille killen i famnen. Han ar forstas det sotaste som fotts, efter det att Leo foddes naturligtvis, for forst ar bast som Johanna med bestamdhet brukar havda.
Vi fick ocksa ett furstligt mottagande nar vi kom till Forester Road och Kim och Peter antligen fick ta sig en titt pa "the funny Swedes". Eftersom mina blogginlagg alltid maste innehalla mat i nagon form kan jag beratta att vi fick Kim's fantastiska vegetariska lasagne (maste fa receptet pa den). Ganska trotta var vi vid tio-tiden, sa det kandes mysigt att fa krypa ner.
Julaftonen har vi hittills tillbringat pa utflykt till en liten by som heter Derby dar flera konstnarer har gallerier, akt upp till Mount Horror dar skogen ar riktigt tat (kallas for tempererad regnskog tror jag) och handlat i supermarketen i Scottsdale. Det roligaste var att vi fick se en livs levande kanguru och dom ser man valdigt sallan i Tasmanien. I Tasmanien finns wallabys och nagra sadana har vi inte lyckats fa syn pa annu.
Den enda besvikelsen ar vadret. Vi som hade blivit utlovade 30 grader och sol har hittills fatt noja oss med 17 grader och regn.........Helt klart att vi borde tagit lite varmare klader med oss, maste nog handla nagot langarmat. Sa tank pa det Magnus och Linda och coolaste Leo, fleece och langbyxor ar inte fel!
Nu har vi forberett lite julmat, rodbetssallad, Jansson m.m. och Per har bakat lussekatter. I kvall blir det svenskt julfirande och vi ska fa oppna varsin julklapp. I morgon blir det australiensiskt julfirande (man ska ju ta seden dit man kommer) och ni ska tro att det hanger fina strumpor langs med trappan upp till overvaningen (och det ar nagot i dom ocksa!)
For att slutligen citera Mark Levengoods mamma som nar hon skickade kort till sina barn fran en semesterresa pa Mallorca skrev foljande: Har ar underbart, jag saknar ingen av er! (fast det gor jag, lite i alla fall)
FROM ALL OF US TO ALL OF YOU
A VERY MERRY CHRISTMAS!





Inga kommentarer: