03 december 2006

Härlig helg i Hovmantorp!

Så var det dags att dra till Hovet för att fira 1:a advent hos Annika och Gert. Vädret var så där, 8 grader varmt och duggregnigt när vi lämnade hemmet, men vad gjorde det egentligen. vi skulle ju inte vara ute och springa så himla mycket ändå.
Först var vi på kyrkogården och tände ljus och satte gula rosor på graven. Väldigt fint blev det. Sen åkte vi till Olsbergs och på Värendsgatan går det till så här när det är 1:a advent.....
Parisare och öl är en huvudingrediens i adventsfirandet och vid det goda satt vi så länge att vi nästan glömde bort att vi skulle besöka julmarknaden i Kosta. Sagt och gjort och vilken tur att vi åkte dit!!! Det var så fantstiskt tjusigt med alla träd som var upplysta med 50 000 lampor, nästan som på Tivoli i Köpenhamn. Vi var inne i alla butiker, det finns ju så mycket mer än bara glas att kolla på och handla nuförtiden.
Eftersom det finns två par i vår närmaste krets som ska gifta sig snart var det absolut läge att köpa bröllopspresenter.......och det gjorde vi........kunde inte blivit bättre faktiskt. Lite smått och gott annat slank också ner i våra påsar, så det var lyckat.
Väl tillbaka i Hovet började Annika knäcka ägg och plocka fram mjöl och socker. Jag vispade äggvitor utan att ha en aning om vad som skulle tillagas? Ett munkjärn kom fram och ställdes på spisen och då fick jag veta att det skulle bli danska aeblerskiver (läs nu detta Karin Vaarning!). Gert värmde glögg och Per läste Smålandsposten. Sen njöt vi aeblerskiver doppade i florsocker med hallonsylt och drack glögg till och det var såå gott!
Hoppsan, klockan var plötsligt kvart över åtta och vi måste äta middag........(himmel!).......det blev fisksoppa med hemlagat bröd och goda ostar och vitt vin och vi åt och drack och pratade och hade så jättetrevligt (man har det tillsammans med Annika och Gert om jag skulle ha glömt att nämna det tidigare!). Vi hann också titta på ett par snuttar film från när Anna och Mats var barn och Annika och jag tittade på lite nyare bilder också. Så var det kaffedags och mera prat och lyxig choklad som Annika och Gert fått av Mats och Mikaela (grattis till Mikaela förresten som fyllde år den 2 december). Nu var klockan så mycket så att Lotta och Per borde sovit för länge sen.......god natt och tack för en trevlig dag och kväll!
Efter en smaskig frukost gav vi oss ut på promenad i Hovmantorp. Bättre väder idag och solen tittade minsann fram en och annan gång. Innan vi åkte hem framåt eftermiddagen stannade vi till vid Lundens växthus och köpte två fina kransar till ytterdörrarna. Givetvis hade vi fått kaffe och wienerkaka efter promenaden men det kändes nästan som överflödig information.
Nu ska vi ladda inför kommande jobbevecka, som blir häftig för oss båda. Per har nå´nting varje dag, bl. a två resor till Stockholm och jag ska vara i Malmö tis-tors (och då ska jag träffa coolaste Leo...jipeee).
Ha en god vecka alla!//Lotta
Julbelysning i Kosta
Glögg och aeblerskiver
Fisksoppa och vitt vin, skål!
Superfrukost och promenad till Gökaskratt.

Inga kommentarer: