09 februari 2008

Barnkalas!



Så var det då dags för kalaset och när Alicia räknade efter var det så där 25 personer varav 7 barn som väntades.... Per och jag kom först för att kunna förströ León lite medan föräldrarna fixade med kalasförberedelserna. Trots att barnet vägrat sova middag var han på strålande humör. Han var ju i allra högsta grad i händelsernas centrum och charmade "farmor Lotta" och "farmor Per" på alla tänkbara sätt (tilläggas kan att han kallar Jocke också för "farmor Jocke". Gästerna började droppa in vid fyratiden och jag räknade inte, men nog var det fler än sju barn! Hela lägenheten var full med folk. Mormor, bror och svägerska med två barn, ett helt gäng med dagiskompisar och deras mammor, Alicias väninnor med barn och Jakobs kompis Axel utan barn.
Precis som det ska vara på barnkalas bjöds vi först på korv med bröd. Sen var det lek en stund och de barn som varit lite blyga i början tinade upp och härjade vilt med ballonger och leksaker.
Dags för dagens höjdpunkt, tårtan! Vi sjöng "Ja må han leva", hurrade och León blåste ut dom två ljusen under allas jubel. När vi fikat tackade Per och jag för oss och tog bussen tillbaka till söder. Nu ska vi kolla melodifestivalen och dricka vin. Mysigt! I morgon kommer Alicia och León och Jakob och fikar innan vi åker hemåt igen. Gokväll!
Glömde dagens kändisspotting. I brist på Stellan mitt emot fick det duga med ett snabbmöte med Mark (Levengood alltså) på Götgatan idag på förmiddagen. Tilläggas kan att Stellan är hemma för lamporna är tända, men han vägrar visa sig i fönstren. Synd!

Inga kommentarer: