01 januari 2009

Nyårsafton!

Vi hade tur med vädret också! Kl. 00.00 lyssnade vi först på när Jan Malmsjö deklamerade "ring klocka ring" och sen förflyttade vi oss till panoramafönstret i köket. Där hade vi perfekt utsikt över Färjestaden, Kalmar sund och Kalmar och där var det fyrverkerier kan jag lova, av alla tänkbara slag. Gammal fin champagne fick vi att dricka till och det var så himla gott! Men nu gick jag visst händelserna i förväg. Kalaset satte igång så fort vi steg över tröskeln hos Stina och Bo. Camparidrink och olika smarriga tilltugg medan vi tittade på fyrverkeri nummer ett som var Kalmars officiella som började redan kl fem. Sen var det själva nyårsmiddagen och den gick inte av för hackor:
Räktimbal (eller möjligen bakelse) dekorerad med kräftstjärtar, sparris och coctailtomater.

Oxfilé med små supergoda hemmagjorda kulpotatisar och gröna bönor

Glöggbrylépudding med glass

Kaffe och chokladtårta

Och så pratade vi och pratade ännu mer hela kvällen om allt och inget och det var så jättetrevligt!
Idag avslutade vi Ölandsvistelsen med promenad till Färjestaden och fika hos Therese, Jonas, Algot och Hugo. Kul att få träffa tvillingarna och Therese också förstås. Hugo och hans farmor
Algot och Per
Här utanför ligger viken som en spegel och det är ett par minusgrader. Snart ska vi äta middag och sen slöa framför TV:n. I morgon är det arbetsdag.




Inga kommentarer: