28 mars 2010

Blåsippor ute i backarna står (om man tittar noga)

Per har varit på skolträff! Klicka för större bild. Det är 50 år sen gänget ovan började realskolan. Tänka sig! Visst ser man att den coole James Dean-inspirerade ynglingen längst till höger på andra raden uppifrån är Per. Han träffade förstås en och annan gammal bekanting och fick dessutom nöjet att äta lunch på den kända restaurangen Amigo i hjärtat av Emmaboda.
Idag har Per tvättat växthuset (som var alldeles grönt) och jag har putsat sovrumsfönstren (dom var inte gröna dock som tur var). Så har vi grejat med lite annat utomhus också, satt några påskplantor planterat kannorna i nya krukor. Det har varit ganska kallt idag, inte i närheten av gårdagens 14 grader. Så är det det där med blåsipporna. Vi gick "slingan" idag bara för att kolla om det ev går att springa där eller om det fortfarande är för blött. Då såg vi faktiskt blåsippor, inga stora utslagna men knoppar. Om ni tar ett förstoringsglas och håller ovanför bilden kan ni till och med se ett par stycken (kanske). Av söndagen återstår nu kaffe med en bit av Pers alldeles strax klara skållade bröd, lite förberedelser för morgondagen och lite TV-tittande. Ganska lugnt och mysigt med andra ord. Förresten, Lisa ringde idag och berättade att dom haft en härlig helg vid Ediston Point och njutit av sensommarvärmen. Hon hade till och med badat och det hade förstås alla hennes killar också (ja, inte Dino då).  En sak till, igår kväll chattade jag för första gången med Cindi på Facebook. Otroligt att jag lyckades titta till precis när hon var inloggad. Hon är ingen vidare frekvent besökare nämligen.

5 kommentarer:

Ulla o Curt sa...

Kan dock inte förstå att det kan vara 50 år sedan Pers realexamen. Det borde ju inte var förrän om tre fyra år, eller?? Måste ändå varit roligt att träffa gamla kompisar!!! Blåsipporna, underbart, våren på väg, skööönt! Kramar snart ses vi på Öland

Anonym sa...

Hej Ulla! Läs en gång till. Det står att det var 50 år sedan vi "började" realskolan!
per

Anonym sa...

Jag känner faktiskt igen några elever förutom då dig Per. Har dock glömt namnen. Men Tomas som alltid sa "hej Pers syster" syns ju tydligt och visst är det väl Marianne Medin i främre raden.
Ha en bra ledig måndag!
VÄLKOMNA TILL ERIKSÖRE PÅSKAFTON
kl 17.00/Stina

Ulla o Curt sa...

Förlåt man måste ju läsa riktigt för att förstå!! Då är de så klart rätt. Ha en finfin ledig dag Per.

Ulla o Curt sa...

Oj jag känner igen många men minns inte namnen. Ulla Gunnarsson känner man ju väl igen men vad hette den långe mörke killen i mitten. Något vi får utreda till påsk. Tag med kortet är du snäll. Kram