29 september 2016

Konditionsträning och dagen efter

I dag har vi kört hårt. Startade som vanligt med att hälsa solen och sen sprang/joggade vi nästan fyra km. Tilläggas kan att Per vaknade utsövd i morse utan att ha haft ont i benet på hela natten. Hurra för det! Frukost och sen var det dags för dagens utmaning. Stavgång till fyren som ligger 6,5 km bort. vi har gjort denna tur varje gång vi varit här så vi vet att det är tufft. Väldigt backigt och de sista 1,3 kilometerna går det brant uppför. GPS:n visade 297 höjdmeter.

Framme vid fyren

Atlanten!

Per kollar utsikten.



Den slingrande vägen sedd uppifrån.
Och här en cool vandrare nästan tillbaka vid starten. Bara 500 meter till mål.
Vi var tillbaka vid halv ett och då blev det lunchmackor och kaffe innan vi vilade ut vid poolkanten i ett par timmar. Eftersom vi fastnat för det goda grönsakssmoothiesarna (ni fattar) blev det varsin grönkåls/spenat/gurka/ananasjuicesmoothie också.
Ett pass återstod. Spinning med Helen och hon är en riktigt grym ledare. Vi fick jobba! På bilden nedan har passet inte börjat ännu och jag ser väl ganska normal ut. Efter passet såg jag ut som jag precis klivit ur duschen. Helt genomsvett! Och Per såg likadan ut!

Vi hade redan bestämt oss för utemiddag denna dag så vi begav oss bort till Las Playitas och på den enda restaurangen som var öppen. Husets pasta, spagetti med vitlöks- och myntaolja, smakade förträffligt i all sin enkelhet. Gott vin till.
I dag har vi solhälsat och utökat den påföljande joggingturen till 5 km. Kändes riktigt bra och det gjorde inte ont nånstans :).
Efter frukost gick Per till gymmet och jag gjorde mina rörlighets- och aktiveringsövningar på altanen. Bl.a. denna.
 Det börjar visst bli tjatigt med alla dessa träningspass men det är ju det vi håller på med här. Dagens tredje pass var Body Tone under kanonbra ledning av Dora från Rumänien. Riktigt bra pass som kändes i hela kroppen. Vi var ordentligt trötta efteråt.
Spinning också i dag och återigen var det Helen som ledde oss. Minst lika jobbigt i dag och många långa backar och snabba sprintsträckor!
Min middagsdag blev favorit i repris. Kotlett med bakad potatis och löksås.
Maken på kvällspromenaden när solen just går ner.

Blommande träd på kvällspromenaden
I morgon blir det nästan vilodag. Då ska vi gå över berget till Gran Tarajal. Go kväll!

Inga kommentarer: