26 september 2016

Mjukstart, eller inte?

Det återstår att se. Antingen är vi jättepigga i morgon eller också värker kroppen. Vi startade med solhälsningen på Plaza Rambla under ledning av holländska Hannika som vi träffade redan förra året. Passet håller bara på i 15 minuter och inleds med en kort uppvärmning innan vi gör tio solhälsningar. Låter inte så märkvärdigt men när man, som vi, är stela som pinnar är det ganska tufft. Efter att ha hälsat på solen tog vi en promenad längs stranden i stället för att springa. Vi har ju våra onda ben att tänka på och dessutom skulle ju dagen bli en mjukstart.
Här väntar vi på att passet ska sätta i gång.
Strandpromenad
Kaffe på altanen efter promenaden och sen gick vi till Sparbutiken i Las Playitas och handlade middagsmat m.m. som vi inte fick tag på i går.
Vi hann köra block 1 av mina rörlighetsövningar innan det kl. 11 var det dags för dagens första riktiga pass på MC1. Det var Body Balance i 55 minuter. Som det låter var det mycket balans men även rörlighet och styrka för bål och rygg. Per tyckte att det var ganska tråkigt och sa efteråt att han inte skulle gå på det fler gånger. Men det finns annat att välja på.
Han ser faktiskt lite bister ut innan passet ens har börjat.
Lunchbaguetter fixade Per efter passet och sen gick vi till poolen och slöade ett par timmar med läsning och smoothies. Alltså, de är så goda! I dag valde Per grönkål/spenat/lime/ananas och jag provade morot/selleri/päron/äpple.

Gymtime! Inte många i gymmet när vi kom lite efter tre så det var bara att hugga för sig av maskiner och fria vikter. Per satsade på maskinerna och jag på skivstång och hantlar. Träningsdagen avslutade vi med 45 minuter spinning och det var riktigt tufft och väldigt roligt. Många tabataintervaller!
Nöjda med dagens träning fick Per fritt och vilade i solstolen med ett glas vin medan jag fixade middagen. Benfri kotlett, stekt lök, bakad potatis och gröna bönor. Husgeråden har uppdaterats med en Micro så det var enkelt att få till potatisen. Riktigt gott blev det också med enkla medel.

Han som ska laga middag i morgon och då ska jag ligga där.

Ser väl ganska OK ut?

Denna vackra växer precis utanför vår altan men ingen av oss vet vad den heter.
Nu ska vi ta en kvällspromenad. Ny rapport i morgon.

Inga kommentarer: