18 januari 2017

Carlton Garden, Victoria Market och Fitzroy Park

Lite sömnproblem har vi dragits med men i natt sov vi gott och vaknade först kvart över nio och det tar jag som ett tecken på att vi kommit i fas med tidszonen vi nu befinner oss i.
Frukosten, i dag bestående av bacon- och osttoast, mättar länge.

 
Dagens promenad startade vi med att gå till Queen Victoria Market som bara ligger en km härifrån bara för att upptäcka att det är stängt på onsdagar. I stället är det kvällsmarknad på somrarna så vi bestämde oss för att gå dit igen framåt kvällen. Vi gick till nästa mål för dagen och det var parken Carlton Garden som också ligger alldeles i närheten.

The Royal exhibition Building
Fontän med stora agaveplantor i Carlton Garden





 I Carlton Garden intog vi också dagens elvaöl även om
klockan vid tillfället var betydligt mer än elva.


I Fitzroy Garden finns Australiens äldsta hus. James Cooks föräldrar bodde i det i Yorkshire, England på  1700-talet. 1934 kom nån "smart" människa på att huset skulle flyttas hit och därmed har det blivit Australiens äldsta och ett "must see" för turisten. Här har funnits arboriginer i 40000 år och ändå finns det inte det minsta lilla spår av någon av deras boningar som kan kallas Australiens äldsta. Märkligt!
Sen åkte vi spårvagn, City circle,  runt hela centrum. Lite som "hop on hop off" men en röst som berättade om sevärdheter vid varje stopp och gratis var det också. Massor av folk åkte. All spårvagnstrafik inom centrum är gratis och det är ju ganska häftigt.

Vi gick en runda på kvällsmarknaden och det var massor av folk och det mesta handlade om mat. Det erbjöds verkligen måltider från världen alla hörn, åtminstone nästan.
Han är inte lika bister som han ser ut.

Tänkte att detta skulle bli en bild på folkvimlet men den blev visst inte så lyckad. Mycket folk var det i alla fall.

I morgon förmiddag drar vi vidare till Launceston där Lisa ska möta oss. Ska bli roligt att träffa Eastman-familjen igen. Det var ju ett tag sen senast. Vi får se när det blir möjligt att blogga igen. Om det inte hänt underverk på sistone lär det vara lite problematiskt med mobil/internettillgängligheten i skogen ovanför Lilydale. Men jag vet inte säkert.

Inga kommentarer: