16 januari 2017

Melbourne

Det är en lång resa och man sover inte jättebra ombord på flygplan. I alla fall inte vi. Men det går bra. Så där trettiofem timmar efter att vi lämnat hemmet kom vi fram till Ibis Hotel Melbourne 609 Swanston street. Jättetrevligt hotell alldeles i anslutning till centrum. Dusch och sen sömn!
Vi vaknade och kände oss ganska utvilade vi halvtiotiden i dag och hotellets café erbjöd diverse frukostmackor. Vi valde en med avokado, ägg och ost som var utmärkt god.
Sen var det dags att ut och se oss omkring i Melbourne. Varmt är det, 30 grader enligt prognosen och det kändes. Riktigt härligt!
Som av en händelse gick vi mot botaniska trädgården. Bara att fortsätta rakt fram på Swanston street så kom vi dit via centrum. Då låter vi bli att nämna att vi först gick en bra bit åt andra hållet innan vi fattade att det var fel. Vi har urusla lokalsinnen båda två.
 Per poserar framför en av de ganska spektakulära byggnaderna mittemot Flinder´s street station.
Och jag på en av broarna över Yarra river.
 Vid Hamer Hall tog vi en något försenad elvaöl. Klockan hade hunnit bli drygt halv ett.
 På väg mot botaniska hade vi denna "storstadsutsikt".
Fin plantering strax innan vi kom fram till botaniska.
 Tempelblomma?
Mer färgskiftande än som syns på bilden. En suckulent som vi odlar inomhus hemma.
 Jättemaffiga agave...
 ..och blommande kaktusar
I dag startar Australian open i tennis (16-29 januari) och vi råkade passera bara en bit från Rod Laver arena där arrangemanget utspelar sig.
I en smal gränd vid Bourke street hittade vi den italienska restaurangen Ca de Vin. Där åt jag Carbonara (vad annars) och Per åt pizza Caprese. Supergott och mycket!
Nu ska vi sova och i morgon är vi förhoppningsvis helt i fas med tiden.






Inga kommentarer: