17 januari 2017

St Kilda

Vårt hotell ligger på Swanston street i stadsdelen Carlton. På kartan ser det inte ut att vara jättelångt till havet, hamnen och St Kilda. Men det var rätt långt, nästan 8 km. Om man då lägger till att det var drygt 30 graders värme förstår ju var och en att det var en ganska jobbig promenad. Men vi gjorde det! väldigt fint vid havet med en lång sandstrand och många fina gamla hus. Vi stannade och tog en öl på en trevlig pub strax innan vi kom ner till stranden. En förbipasserande kille erbjöd sig att fota oss och det tackade vi inte nej till för det är ju inte så ofta vi är på samma bild när vi är ute och travar.
Elvaölen
St Alberts park

Strandpromenaden vid St Kilda beach


Om vi skulle åkt färja till Tasmanien kanske det blivit med denna.
Sen följde vi strandpromenaden ca 3 km innan vi vände tillbaka mot centrum längs en gång/cykelbana. När vi var tillbaka vid Yarra River stannade vi och åt sötpotatissallad på en streetfoodrestaurang,
Yarra River

Tillbaka till hotellet där vi faktiskt sov en stund efter dagens strapats.
Ingen av oss var särskilt sugen på att ut och leta efter nånstans att äta middag så när vi upptäckte att restaurangen på hotellet serverade thaimat tvekade vi inte utan åt jättegod friterad fisk med grönsaker där.
Kvällens middag, friterad fisk med grönsaker

Har avslutat dagen med en kort promenad och nu har temperaturen sjunkit med sisådär 10 grader.

Inga kommentarer: