09 november 2007

Vi stöper ljus till jul

Inga styr och ställer...
May-Stina smälter stearin och Stefan klipper droppar.


Kerstin fotograferar mest hela tiden.
Inger S, Lisbeth, Inger D, Marianne, Inga och Stefan jublar över resultatet. Gudrun är fortfarande upptagen........


Så var det dags igen, nästan exakt ett år efter förra årets event. Enligt May-Stina (och vi tror på henne) är det 20:e året vi drar ihop det gamla gänget från "tax" för att stöpa årets juleljus. Riktigt roligt är det och djup koncentration vid stöpkärlet varvas med skratt och flams och tjat om vem som jobbat mest och bäst och snabbast. Det är precis likadant varje år! Men i år slog vi faktiskt tidsrekord och var "färdigastöpta" redan kvart över nio.

Per var ledig på dan och hade förberett allt, så när de första (Gudrun, May-Stina, Inga och jag) kom hem (jag kom hem och dom andra kom bort om man säger så) vid halv tre var det bara att sätta igång att smälta stearin. Och som ni ser blev det ljus det här året också. Vi fick glögg och pepparkakor också och lite mat, höstbuffé från Matkonsult. Väldigt gott! Kaffe med Ellens tårta avslutade kalaset när ljusen var färdigstöpta och alla kunde slappna av. Vi passade också på att fira att May-Stina hunnit fylla 75 år. Inte en dag äldre än 60 var alla överens om!

Om ett år är det dags för ljusstöpning igen. Vi ser fram emot det! Men först ska vi fira jul 2007 med barn och barnbarn och julmat och julmys hela långa helgen! :-) :-D

Inga kommentarer: