28 juni 2009

Lyckåleden!

Javisst har vi helgat vilodagen. Inte ett ordentligt handtag på hela dan! Däremot tog vi bilen till Lyckåvallen (Lyckeby) och därifrån vandrade vi längs Lyckebyån 7 km till Lyckeåborg. En otroligt fin promenad längs ån. Förbi vattenfallet vid Kronokvarnen, genom Augerum och så vidare norrut. Framme vid Lyckeåborgs gamla bruk fikade vi innan vi gick tillbaka.
Vid bron vid Johansfors. Per kände sig som hemma nästan.Kungsbräken (safsa). En av de största ormbunkarna som finns i Sverige.

Vi tränar inför fjällvandringen i Jounheimen och vad kan va bättre än att utforska naturen i vår absoluta närhet. Det finns så mycket vackert som man inte har en aning om. Men vi lär oss och nu ska vi fortsätta att utforska närområdet tills det är dags att vältränade (förhoppningsvis) bege oss till de norska fjällen. I morgon ska jag jobba på jobbet och Per ska med all säkerhet jobba hemma. God vecka!

4 kommentarer:

Jo. sa...

fan va fint det ser ut!!

Ulla o Curt sa...

Förstår att ni haft en helt underbar dag! Lite varmt att vandra kanske, eller? Vi tog en promenad på sex km och tyckte DET var varmt! Kram

lindamagnus sa...

Ser riktigt fint ut! Tack för boktipsen också, ska läsa en bok på semestern har jag tänkt och kanske blir det den där av Mary någonting.

Per och Lotta sa...

Stigen gick för det mesta i lövskog så det var ganska skuggigt. Inga problem alls med värmen faktiskt.