20 juni 2009

Midsommar!

Väderförutsättningarna var väl inte dom bästa, men säg den midsommarafton när dom är det? Men som vanligt blev den ändå väldigt bra och trevlig. Vi var tidigt i Hovmantorp för att hjälpa till att klä midsommarstången. Till skillnad från förra gången vi var med (2007) var det uppehållsväder hela tiden. I år hade vi massor av blommor så jag bedömer nog att stången blev extra fin.

Ihärdigt arbete med kransbindning.Starka män såg till att midsommarstången kom på plats. Faktum är att vi till och med dansade runt den.......Sen blev det tårta! Helt otroligt vacker var den och himmelskt god!Efter fikat tog festligheterna lite paus för att återupptas på kvällen. I mellantiden tog vi en promenad och sen bjöd Annika och Gert på sillröra på altanen. Det var lite kallt, men på midsommar står man ut med det och klär på sig lite extra i stället för att gå inomhus. Vi (mest Annika) lagade Jansson också.Gert sköt salut till sommaren med kanon! Ni fattar inte vilken j-la smäll det var. Vi hoppade högt.Gert och jag låter oss väl smaka av buffébordets läckerheter. Det fanns flera sorters sillinläggningar, 2 silltårtor, ostpaj, matjes, nypotatis, gräddfil med gräslök, ostar, olika sorters bröd och så Jansson, köttbullar och prinskorv.Skål! Inte en enda snaps utan snapsvisa. Så det sjöngs en del...

Ändå blev det inte en jättesen kväll för oss, vi är ju inte 25 längre. Idag känns det väldigt skönt kan jag säga. Vi fick jättegod frukost innan vi körde till Kosta för att ta oss en närmare titt på det nya "glashotellet" som som ska invigas nästa helg. Det ser väldigt fint ut vad vi kunde se. Både Annika och jag handlade halvlinnedukar i blått och vitt för ynka 99 kronor. Fynd! Innan vi körde hemåt igen tog vi en tur till Växjö och hälsade på Linda, Magnus, Leo och Isak. Vi tog en helt regnfri promenad till Evedal och köpte glass. Sen regnade det en del på hemvägen och termometern visade på 11 grader.

Inga kommentarer: