13 augusti 2006

Anna och Mattias!







Klicka på bilderna för att göra dom större

Helgasjön låg blank som en spegel när vi kom fram till Kronobergs slottsruin och det regnade bara pyttepyttelite. Visserligen fanns det en del hotande regnmoln på himlen....Gästerna var samlade i ett rum utan tak alldeles intill vattnet. Vigselakten inleddes med "Så länge skutan kan gå", som spelades på tvärflöjt av (som jag tror) Annas kompis. Både Anna och Mattias klarade av att svara JA, och så var dom då man och hustru. Som avslutningsmusik spelades "Båtlåt", också på tvärflöjt. Som ni kan se var Anna sagolikt vacker i sin brudklänning och brudbuketten var alldeles underbar. Den var skapad av en florist men med blommor som plockats i de närmastes trädgårdar. Mattias kostym gick absolut ton i ton med Annas klänning. Om färgerna ska beskrivas vill jag påstå att det var champagne och nougat.
Vi hade knappt hunnit sätta oss i bilen för att köra till Sedingehult när himlen öppnade sig och då menar jag verkligen öppnade sig. Det fullkomligt vräkte ner, se bild ovan. Men som tur var lugnade det ner sig efter ett tag och under kvällen kom bara en och annan skur, så det gick hur bra som helst.
Sedingehult var ännu vackrare än vad vi föreställt oss. Mangårdsbyggnaden på en kulle, omgiven av gräsmattor och hagar och två uthus varav det ena var logen där själva bröllopsfesten hölls. Vi bjöds på buffé med varmrökt lax, rostbiff, potatissallad, nybakat bröd och sallad. Jättegott!
Värdparet Mikaela och Mats höll ordning på oss och ringde i skolklockan när det var läge att höra upp.
Efter maten gick vi tipsrunda med frågor om Anna och Mattias, från barndom till framtid. Visste ni t. ex. att nästa resmål blir Italien och att drömhunden är en stövare.
Sen blev det kaffe och bröllopstårta som var urläcker både till utseende och smak.
Innan det var dags för presentöppning presenterade Anna och Mattias sina gäster. På en tavla fanns alla gäster förtecknade och på samma tavla fanns lappar med en kort beskrivning av varje gäst. Innan middagen var det gästernas uppgift att hitta "sig själv" och klistra lappen vid sitt namn. Nu läste Anna och Mattias alla beskrivningar och den avsedda gästen fick ge sig till känna. Himla kul idé!
Så förflöt kvällen med dans och prat och roliga drinkar. Vad sägs om: "Rosa kärlek", "Gammal kärlek" och den väldigt goda "Äkta kärlek" (för den som offrar sig).
Jättetack till Anna och Mattias för att vi fick vara med!

2 kommentarer:

lindamagnus sa...

Som väntat ett alldeles fantastiskt brudpar!! Så roligt att få se de fina bilderna och läsa om dagen och kvällen. Än en gång ett stort grattis till Anna & Mattias som jag hoppas bara myser runt nu!

Lisa Ulrica sa...

Mumse-kakan!!!! Jag kommer inte ens ens ihag mumse-kakan! ... I vilket fall maste jag saga att WOW! vicken pangbrud. Kim undrar hur det kommer sig att alla ser sa otroligt frasha ut i Sverige "Are there no fat people??" Och jag sa saklart att det ar bara for att vi ar sa himlans bra! Tusen tack, Lotta for bilderna pa rara lilla Anna. Och du Anna, nar kommer du och halsar pa? Kramar lisa