20 augusti 2006

Berättelser från vida världen





I fredags kväll kom Johanna och Henke och Henkes föräldrar Marit och Hans "bilandes" från Stockholm och Enhörna. För helgen var planerat dels bildvisning och reseberättelse från Johannas och Henkes "långresa" och dels en glasbruksrunda. Av ca 2 500 bilder hade Henke valt ut de 500 bästa som vi fick titta på och samtidigt lyssna på berättelser om platser, miljöer och spännande personer som de träffat. Riktigt, riktigt roligt var det. CD:n ligger på vår TV nu, var det meningen att vi skulle få behålla den eller glömde ni den bara?
Eftersom Henke måste råka ut för något när han är här hände sig detta att han på natten nästan ramlade igenom bottnen på vår nyinköpta våningssäng. Tur att han vaknade, så att Johanna slapp att få både Henke och sängbottnen över sig. Per har fixat sängen nu så ingen ska behöva oroa sig för att övernatta i den sängen i fortsättningen.
Mulet och grått var det på lördagsförmiddagen när vi startade resan mot Kosta och när vi kom fram hade det mycket riktigt börjat regna. Vi kände knappt igen oss när vi kom fram till glasbruket. Två nya jättebyggnader, en med inredning och glas och en outlet med kläder. Värsta stormarknaden. Den vanliga glasshopen fanns kvar, men den försvann liksom i allt det andra. Det var där Per hittade sin nya bil!
Sen for vi vidare till Åfors och där var, skönt nog, allt sig likt. Glasbruksturen avslutade vi i Johansfors och där fikade vi också, stående under paraplyer. Eftersom Hans gillar avstickare gjorde vi en så´n till Duvemåla och där tittade på den nya Kristina-statyn och kunde också läsa oss till att Vilhelm Mobergs mormor Johanna föddes på den gården.
Medan Per och jag lagade middag spelade Henke, Johanna, Hans och Marit "Ordbox". Henke vann förstås överlägset så nu börjar vi på allvar misstänka att han fuskar....... Jocke kom också lagom till middagen. Framåt kvällen klarnade det upp och vi kunde sitta ute. Med en extra tröja på gick det alldeles utmärkt ända till klockan halv elva.
Nu har gästerna åkt tillbaka till huvudstaden, vi har gått en långpromenad och nu regnar det igen.

5 kommentarer:

Jo. sa...

Fan va snygga vi är! :D

Jo. sa...

Och ja ni ska behålla cd:n. Om ni vill bli peppade att åka till Iguazu falls t ex.

Per och Lotta sa...

Självförtroendet är det inget fel på.........../Mamman

Lisa Ulrica sa...

Per, with that car you definetly gonna need a ponytail
Kim

lindamagnus sa...

Bara att hålla med Johanna!