06 augusti 2006

OH, VILKET PARTY!!!







Äntligen dags för kräftskiva. I år gick denna begivenhet av stapeln hos Ulla och Curt i Äspelund (Espelund) . Det blåste ganska friskt från nordväst, men på "välkomstaltanen" var det lugnt och härligt när Curt serverade bål och Ulla urgoda minikrustader och tunnbrödsrullar. Av någon outgrundlig anledning blev det mycket prat om barnbarn den första halvtimmen.....(mer om detta i nästa inlägg).
När Ulla en stund senare bjöd till bords blev vi som vanligt överväldigade av en dignande buffé. Där fanns verkligen allt! Och så gott det var även om Ulla (i vanlig ordning) påstod att det mesta var misslyckat (fel, fel, fel!) .
Efter mat och kaffe gick vi en promenad till småbåtshamnen och kvällen var verkligen så ljum och härlig som en augustikväll ska vara. Det var i hamnen jag lyckades fånga syskonen Ungsten med makar på bild och visst ser dom väl rätt nöjda och glada ut!? Den fantastiska solnedgången är också fotad vid hamnen.
Kvällen förflöt sedan med prat och babbel och en del oenighet....Oenigheten bestod i att Ulla, Stina och Per pratade barndomssemesterminnen och dom var varken överens om var dom hade varit eller hur gamla dom var när dom var där. Lika envisa alla tre i det avseendet, så något samförstånd i frågan lyckades dom aldrig uppnå.


Ett klarläggande: Det fördes under kvällen en diskussion om Tasmanien, bl. a. hur stor ön är och hur långt den ligger från fastlandet. Vissa jämförelser gjordes med Gotland minns jag bestämt. Mina vänner, så här är det: Tasmanien är 64 800 kvkm och ligger 24 landmil söder om australiska fastlandet. Öns högsta punkt är belägen 1 617 m ö h. Detta ska jämföras med Gotland som ha en area på 3 140 kvkm och vars högsta punkt är 84 m ö h. Tasmanien är alltså si så där 20 gånger större än Gotland. (källa: Nationalencyklopedin)

Till sist, Jakob hade ett önskemål innan vi körde till Äspelund i går: Be Curt köra en Curt. Och visst gjorde han det, tack Curt(för er som inte vet vad det är, se första bilden - en typisk Curt)!

TACK SNÄLLA ULLA OCH CURT FÖR EN JÄTTEROLIG FEST!

1 kommentar:

lindamagnus sa...

Vilket kalas! Ser inte ut att ha fattatas något endaste; perfekt varm augustikväll, god mat & trevliga gäster så klart!