12 augusti 2007

Begåvat barn(!) och begåvade barnvakter(?)



Fler bilder finns här!

Jo, så måste det vara! Jag ska nu inte påstå att Per och jag passade Leo hela helgen, men vi umgicks med honom från torsdag kväll och vi hade hela ansvaret från i går vid lunchtid till idag på morgonen. Och det gick så himla bra! Bilderna ovan är från dagisgården i Loftahammar där vi tillbringade lite tid när Linda och Magnus var på bröllopsfest. Han ser väl inte direkt ut att må illa pojken? Men, för att inte gå händelserna i förväg, var det så att vi gav oss iväg mot Loftahammar vid åttatiden i fredags morse. Vädret var si så där så regnkläderna åkte med. I ett sträck körde vi till Västervik där den medhavda matsäcken (Per hade bakat ciabatta kvällen innan) smakade jättegott även om det var lite kylslaget inne i Västerviks fästning. Att det är där visfestivalen håller till kunde vi bara inte fatta, det är nämligen inte stort! Men Magnus, som varit på visfestival, försäkrade att det är just där festivalen äger rum. I Loftahammar, som ligger ungefär tre mil norr om Västervik och ingår i Tjust skärgård, var det mysigt och vårt vandrarhem "Trillin" kan verkligen rekommenderas. Det ligger mitt i det lilla samhället och har tidigare varit bank berättade damen i receptionen. Visst ser det trevligt ut!Vi tog en tur till Flatvarp innan det var tid att checka in och där var bara så fint, lika fint som Karlskrona skärgård skulle jag vilja säga. Det var kallt i vattnet dock, så att bada var inte aktuellt. Jo, Leo badade förstås, i pölarna efter regnen, och i pölarna var det varmt och skönt. För säkerhets skull hade han kläderna på sig(!?).
Linda hade bokat bord på restaurang Sjökrogen, som ligger vid hamnen och där åt vi supergoda hamburgare alldeles intill vattnet (ja, inte Per, som åt "Filé black and white".
Så blev det då lördag och efter frukostbuffé på Trillin tog vi en promenad i Loftahammar. Sanningens minut närmade sig med stormsteg. Vid halv ett tog vi över ansvaret för coolaste Leo och han märkte inte ens att hans mamma och pappa gav sig iväg! Han sov nämligen..........Men, när han vaknade var han hur solig och glad som helst och vi hade så kul. Till och med när Per efter vigseln i Loftahammar kyrka skulle skjutsa Linda och Magnus till bröllopsfesten vinkade han bara glatt till sina föräldrar och återgick till att plocka stenar i en tom petflaska (och sen tömma ut stenarna och börja om från början osv.). Finmotoriken är väl utvecklad på det barnet kan jag säga! När klockan var sju var Leo så trött att han somnade nästan innan vällingen var slut och vaknade först klockan åtta i morse. Bra va?! Nej, jag ljög nu, för lite vaken har han varit i natt, men inte ledsen. Och vi behövde faktiskt inte stiga upp förrän halv åtta. Linda och Magnus hade haft det jättebra på bröllopsfesten och vi får passa på att säga grattis till de nygifta, Helén och Alexander. En riktigt trevlig helg har vi haft och som final på semestern har vi just ätit en smarrig middag som Per lagat medan jag mest suttit och hängt vid datorn.
Nu får man samla ihop sig för den kommande arbetsveckan (hjälp!) och inse att man inte kan unna sig en massa goda grejer längre. Bara denna helgen har jag ätit både pizza, hallonbakelse och wienerbröd....Nej nu blir det "Må bra-programmet" och "plattmage-och löpträning" inför tjejmilen. Det är bara två veckor dit, så nå´t rekord lär det inte bli i år heller. Vi hörs!

2 kommentarer:

Lisa Ulrica sa...

jag langtar efter att testa dom dar barnvakterna och jag kan meddela att min kille nu kan klattra i trappor, ga med hjalp av ga-vagn, peka och vinka. Sen tycker Jesse och jag maste nog halla med att lite av pladdret later som "daddy"... dom har det latt dom engelska papporna... barnetn behover bara saga da da da sa kanner papporna sig stolta. Internet ar fortfarande kaputt och nu har min dator krashat ihop ocksa.... forhoppningsvis ar allt ok snart igen.

Jo. sa...

KLart ni är bra barnvakter. Varför skulle ni inte vara det?!!! Och som sagt, ladda nu inför tjejmilen- du får inte göra mig besviken.. ;)