19 april 2008

Installation på kökstrappen

Det är sådana här dagar man önskar sig mest hela tiden. Strålande sol från en klarblå himmel och så trädgårdsarbete. Skulle man önska sig något mer är det möjligen lite mindre vind och att den inte blåser från nordost, för det betyder kyla. Men jag klagar alltså inte, detta är mer ett konstaterande. Vi har varit utomhus precis hela dagen. Per har klippt färdigt gräsmattan, klippt längs allén och på lite andra ställen. Jag har varit och frossat i vårplantor på Blomsterlandet och det blev penséer (inte så himla fantasifullt kanske), olika taklökar och en annan suckulent med fina rosa blommor (se installationen).Per har sått plocksallad, ruccola, dill och rädisor på friland och även satt gladiolusknölarna i jorden. Det är det han förbereder på bilden ovan. I drivbänken är redan ruccolan 5 cm hög. Snart dags att börja skörda således!


När jag skulle plocka bort den vissna ljungen från fönsterlådorna gjorde jag en fantastisk upptäckt. Plantorna var fulla med nya skott! Det är första gången den perenna ljungen verkligen har klarat vintern. Att den inte har överlevt tidigare beror antagligen på att den inte fått något vatten. Så nu ska vi se om vi får plantorna att klara sommaren. Dom är i alla fall nerklippta, omplanterade i stora rejäla krukor och placerade intill växthuset för att garantera att dom inte blir bortglömda. Återkommer senare i detta ämne. Här nedan är två bilder på fönsterlådorna utanför köksdörren. I den ena en övervintrad silverek, några taklökar plockade från stenmuren, aloesticklingar och kärleksört. I den andra minipenséer inköpta idag.
Vi har avslutat dagen med en långpromenad (en och en halv timme) till Rävskär. Nu ska njuta av lördagskvällen med räkfrossa och vin.

Inga kommentarer: