12 september 2008

Namntävling!

Eftersom besittningsrätten är den enda 100-procentiga sakrätten i Sverige (Östen Undén, Svensk sakrätt, utgiven nå´n gång på sjuttiotalet) har vi faktiskt tagit oss rätten att ta de här kvarlämnade kaninerna i besittning. Dom har sprungit lösa sedan tidig sommar och är fortfarande kvar här på gårdsplanen, inte kan vi då lämna dom åt sitt öde när vintern står för dörren. Nej minsann! Jag ska städa ur en box som inte används och Per ska se till att det inte finns några hål att rymma genom och så ska vi mata och pyssla om dom i vinter. Det ska bli riktigt mysigt. Möjligen lite för Leos skull också........... Vad vi vet är det fråga om två hannar, så vi tar tacksamt emot namnförslag. Segraren/segrarna belönas med någon form av pris, vi lovar.Per fixar det sista på sista fönstret för i år, vilken lättnad! Nu ska vi bara njuta av fredagskvällen och av att det är helg och att vi ska ut i skogen i morgon och hoppas hitta svamp! God helg alla!

6 kommentarer:

Jo. sa...

Om inte någon av dom får heta Bedorian vet jag inte vad jag gör! (Be)Dorian och Damien är klockrena namn!! snällA!!

Jo. sa...

Och inte og med det, vi vet vem som är vem och varför också. Dorian är den gråbruna, eftersom karaktären i Oscar Wildes roman Dorian Gray´s porträtt heter just Dorian GRAY, som ju med välvilja ka tolkas som grå (grey). Damien kan med illvilja förknippas med jävulen (Omenfilmerna)och om man gör det, passar även Damien (kaninens) färg till det eldiga i helvetet. Så. Vinner vi ett fint pris nu?????? :P

Lisa Ulrica sa...

Bisse & Bosse är mina förslag... den lille röde är Bosse!

Per och Lotta sa...

Nästa söndag ska vi ha omröstning. Ni får tåla er till dess.

Anonym sa...

Jag tänker säga att den ena ska heta Kosta och den andra Boda, eller hur Per? Visst vinner jag nu?

/Jakob

Per och Lotta sa...

Jättebra förslag Jakob! Visst borde du vinna, men det finns en hake. Den heter mamma Lotta. Det är hon som bestämmer även när det gäller kaninernas namn.
/Per