10 januari 2011

Botaniska trädgården m.m.

Frukost på balkongen med nybakade baguetter (eller nåt liknande) och Pers pocherade ägg (vi hade inget margarin att steka i och det skulle ju vara lite extra eftersom det var söndag) var uppladdningen inför vårt första strövtåg i Bs As på egen hand. Henke hade markerat på kartan hur vi skulle gå för att komma till botaniska trädgården och det var lika lätt som det såg ut. Det var ganska folktomt på gatorna, antagligen sovmorgon för de flesta. En av alla fantastiska alléer, den här bestående av jakarandaträd som nästan blommat över men vi kan föreställa oss hur det sett ut och doftat för bara några veckor sedan.
Botaniska trädgården är en väldigt fin park med som vi vandrade runt i en ganska länge. Precis som hemma är ju högsommaren inte den bästa tiden om man vill titta på blommande växter. Det tidiga var överblommat och det sena hade inte kommit i gång ännu. Men vi fick absolut känslan av det där prunkande och vackra och vi fick se gigantiska magnolior (träd), vackra palmer och olika sorters fikusar. En avdelning hade bara olika kaktusar och flera av dom var helt enorma och blommade faktiskt. Dessutom fanns det vackra skulpturer, bl. a. en reproduktion av "varginnan med Romulus och Remus" som var skänkt av italienska staten till Buenos Aires i samband med att Argentina firade 100 år. Extra kul eftersom vi har sett originalet i Rom.  



Det var ungefär vad vi orkade med i att utforska denna söndag, så vi gick hemåt via en "Super Mercado" där vi handlade lite av varje för att kunna bjuda Bromans på fruktsallad innan poolmys på taket. Middag blev det senare på Campobravo på Honduras (en tvärgata till vår). Per åt flank steak med strips och jag åt wok. Vi avslutade dagen på balkongen med lite rött vin. Tanken var att det skulle bli espresso gjord i den fina espressomaskinen. Men eftersom vi är noviser i detta avseende fattade vi inte att vattnet förstås måste bli varmt innan man sätter i gång själva espressotillverkningen. Kaffet blev väldigt tunt och knappt ens ljummet. Nästa gång kommer det att bli perfekt!

Inga kommentarer: