14 januari 2011

La Boca

Ännu en natt med åska och ösregn, men när det var dags att stiga upp hade regnet nästan upphört och vi kunde ge oss ut på vår förmiddagspromenad precis som planerat. Paraplyet var med denna gången. Eftersom vi är något morbida (mest Per) styrde vi kosan mot en jättlik kyrkogård(!) som inte ligger så jättelångt från oss.
Gravarna bildade kvarter med breda gator mellan så att besökare kan ta bilen ända fram. Per gick också ner i en av flera kryptor (bilden längst ner till höger). Jag stannade ovan jord.

Eftermiddagen var avsatt till att besöka La Boca, som sägs vara Buenos Aires själ. Dit kom italienska immigranter på 1870-talet för att arbeta i hamnen. Dom byggde enkla hus av material som blivit över i hamnen och målade husen med överbliven båtfärg. I La Boca ligger också den berömda fotbollsarenan där Argentinas mest älskade lag Boca Juniors spelar sina hemmamatcher.

Jag köper en liten akvarell med ett tangopar.
Regnet hängde i luften så vi åkte taxi hem (förresten åkte vi taxi dit också). Det är billigt att åka taxi i Bs As.
På kvällen åt vi middag på ett av Johannas och Henkes favorit matställen, Las Cabritas.


Klassiska argentinska rätter blev det. Per och jag åt en panerad schnitzel, som heter nåt speciellt som jag inte kommer ihåg, Johanna åt grillspett och Henke grillade revben. Man får så galet mycket mat, så det var helt omöjligt att äta upp allt. Gott var det i alla fall!   

Inga kommentarer: